ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ομιλία για τη ναΐφ ζωγραφική

ομιλία-για-τη-ναΐφ-ζωγραφική-287412

Ολοκληρώνεται απόψε η έκθεση έργων του Αριστείδη Λαούδη στο τέρμιναλ

Παρατάθηκε έως απόψε Παρασκευή η λειτουργία της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής του αείμνηστου Αριστείδη Λαούδη, με τίτλο «Μια ζωή γεμάτη δημιουργία», στην αίθουσα του νέου επιβατικού σταθμού λιμένα Βόλου.

Πρόκειται για μια ακόμη δράση του φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», με τίτλο «Μαγνήτων τέχνες λαϊκές».

Τη λήξη της έκθεσης θα σηματοδοτήσει ενδιαφέρουσα ομιλία από τη Νικολέτα Τζάνη, δρ. ιστορικό της Τέχνης του Πανεπιστημίου Στρασβούργου (Γαλλία) και διδάσκουσα στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Κομοτηνή). Η κ. Τζάνη με αφορμή την αναδρομική έκθεση του Αριστείδη Λαούδη θα παρουσιάσει και θα αναλύσει ζητήματα, που αφορούν στον ορισμό, αλλά και τη θέση της ναΐφ ζωγραφικής στην ιστορία της νεοελληνικής τέχνης σε σχέση με την παράδοση, αλλά και τον μοντερνισμό.

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα νέου επιβατικού σταθμού λιμένα Βόλου, από την πλευρά του χώρου στάθμευσης, απόψε Παρασκευή ώρα 19.00.

Με το πέρας της ομιλίας θα αποδοθούν τα έργα, που η οικογένεια διέθεσε για την οικονομική στήριξη των κοινωνικών σκοπών της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου