ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Σαλάτα με σος αγριοκέρασο»

σαλάτα-με-σος-αγριοκέρασο-294005

Πρωτόπαικτη κωμωδία της Καλλιόπης Παπουτσή από την Πειραματική Σκηνή

Η Πειραματική Σκηνή, κλείνοντας τα 15 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, ανοίγει την αυλαία της φετινής θεατρικής σεζόν αύριο Κυριακή 24 Νοεμβρίου, με τη σύγχρονη σπαρταριστή κωμωδία της Καλλιόπης Παπουτσή «Σαλάτα με σος αγριοκέρασο». Κωμωδία που γράφτηκε για την Πειραματική Σκηνή και παρουσιάζεται για πρώτη φορά.

Πρόκειται για κωμωδία, που σατιρίζει και καυτηριάζει τις διαστάσεις, που έχει πάρει ο σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας και την εξάρτηση των προσωπικών σχέσεων από τα κοινωνικά δίκτυα.

Η συγγραφέας με πικάντικους και καυστικούς διαλόγους φέρνει στο προσκήνιο την ελεγχόμενη και προσεγμένη εικόνα, που δημιουργείται στα social media, τους δεσμούς με άγνωστους διαδικτυακούς φίλους, αλλά και τη θετική συνεισφορά του διαδικτύου ανάλογα τη χρήση, ώστε να μειωθεί το αίσθημα της κοινωνικής απομόνωσης.

Τέσσερεις άνθρωποι δύο οικογενειών, γείτονες στην ίδια πολυκατοικία, βιώνουν τη μοναξιά και τη λαχτάρα να καλύψουν τα συναισθηματικά τους κενά. Δύο αδερφές, φιλόλογος και κόρη αναζητούν με τον δικό τους τρόπο τη φιλία, τον έρωτα, τον γάμο. Οι ζωές τους μπλέκονται μέσα από κωμικές καταστάσεις και ευτράπελα, ανάμεσα στην πραγματικότητα και τον πλασματικό κόσμο του διαδικτύου. Ομως, όταν οι καταστάσεις μπερδεύονται και οι ρόλοι αντιστρέφονται, οι ηθικές αρχές καταπατούνται, οι δικτυακές γνωριμίες θολώνουν την κρίση και αυτό που απόρριπταν γίνεται επιθυμία, όλα μπορούν να συμβούν.

Οι πρωταγωνιστές του έργου καλούνται να διαχειριστούν την πραγματικότητα, μην αναγνωρίζοντας πια ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρίας Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης οι Νάνσυ Λούμπαρδου, Δημήτρης Πανταζής, Θεοδώρα Νονόγλου, Θάλεια Κόγκα.

Η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο της Πειραματικής Σκηνής στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας από αύριο Κυριακή 24 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή ώς τις 29 Δεκεμβρίου στις 8.00 μ.μ.

Η πώληση εισιτηρίων γίνεται μία ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του θεάτρου. Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 και 5 ευρώ μαθητικό, φοιτητικό, ανέργων. Τηλέφωνο για πληροφορίες 6944388045. Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου