ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Ο κύκλος με την κούκλα»

ο-κύκλος-με-την-κούκλα-295655

Διδακτική παράσταση για παιδιά στο Ergon Showground

Βασισμένο στο κλασικό αριστούργημα «Ο κύκλος με την κιμωλία», το έργο «Ο κύκλος με την κούκλα» παρουσιάζεται μεθαύριο Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο Ergon Showground, με ώρα προσέλευσης 17.00, με δωρεάν face painting στα παιδιά από το ΙΕΚ Δήμητρα Βόλου. Εναρξη 17.30.

Περιγράφονται με απλότητα και ευαισθησία τα σημαντικά ζητήματα της ιδιοκτησίας και της δικαιοσύνης στον κόσμο των παιδιών, σε παράσταση καθηλωτική, στην οποία πρωταγωνιστούν γιγαντοκούκλες. Το εντυπωσιακό μέγεθός τους, που ξεπερνά τα δύο μέτρα, αλλά και ο χαρακτήρας της παράτασης θα κρατήσουν έντονο το ενδιαφέρον του κοινού.

Καλομαθημένο πλουσιοκόριτσο, η Λολίτα, καταστρέφει την κούκλα της και την πετά. Αλλο κορίτσι, φτωχότερο σε παιχνίδια, αλλά πλουσιότερο σε αγάπη, η Πάκα, τη βρίσκει, τη φτιάχνει και την κάνει δική της. Ξαφνικά, όμως, η Λολίτα εμφανίζεται και τη θέλει πίσω. Ποια από τις δύο είναι δίκαιο να κρατήσει την κούκλα; Με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών και τη βοήθεια κούκλων και ηθοποιών οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στο δύσκολο ερώτημα και να δώσουν τη σολομώντεια λύση.

Το κείμενο υπογράφει ο Αλφόνσο Σάστρε, τη σκηνοθεσία το Redicolo Θέατρο Κούκλας, τη μουσική οι Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος. Παίζουν Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος.

Προπώληση εισιτηρίων 6 ευρώ, τιμή εισόδου 8 ευρώ, σημεία προπώλησης Seven Spot Κ. Καρτάλη 222, Plus Café Μ. Μερκούρη 1 Ν. Ιωνία, Filippou Café Ερμού 53 – 55, Αίθριον πολυχώρος Τσαλαπάτα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου