ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σεργιάνι στο τραγούδι

σεργιάνι-στο-τραγούδι-298178

Εκδήλωση του Συλλόγου Σοφαδιτών στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας

Μουσικό περίπατο στους 20ό και 21ο αιώνες υπόσχεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Μαγνησίας στην εκδήλωση με τίτλο «Περπατώντας στην άλλη όχθη της μουσικής μας παράδοσης», που διοργανώνεται απόψε Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας. Πρόκειται για μουσικό περπάτημα στην ιστορική εξέλιξη του ελληνικού τραγουδιού, που διαδέχθηκε το δημοτικό τραγούδι, αλλά εξέφραζε πάντα την ψυχή του λαού.

Για την ιστορική εξέλιξη, που το κοινό θα παρακολουθήσει ζωντανά από μουσική κομπανία, θα δοθεί αρχικά περίγραμμα με λόγο και εικόνα. Η λαϊκή ορχήστρα, που αποτελείται από τους Παρασκευούλα Μπαντελά τραγούδι, κρουστά, Δημήτρη Τρουμπουτζά τραγούδι, μπουζούκι, τζουράς, Κώστα Καραδέμητρο τραγούδι, κιθάρα, Περικλή Παχή βιολί, Γιώργο Κατσικαδέλλη τραγούδι, μπαγλαμάς και Ευάγγελο Δοδοντσίδη ακορντεόν, καθώς και ο Σύλλογος Χοροστέκι ΕΔΡΑΜΕ αναλαμβάνουν να σεργιανίσουν στην άλλη όχθη της μουσικής παράδοσης.

Στην ίδια εκδήλωση οι Σοφαδίτες Μαγνησίας θα τιμήσουν δύο συμπατριώτες τους, γνωστούς στο πανελλήνιο μουσικοσυνθέτες, τον Θωμά Μπακαλάκο και τον Πέτρο Βαγιόπουλο, για την προσφορά τους στην ελληνική μουσική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου