ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η όπερα «Ακενάτον» στο «Αχίλλειον»

η-όπερα-ακενάτον-στο-αχίλλειον-299666

Συνεχίζεται η σεζόν 2019-20 του βραβευμένου προγράμματος “The Met: Live in HD”, της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, με το νέο, πρωτοποριακό αριστούργημα του κορυφαίου Philip Glass, που θα προβληθεί στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στις 19:55.

Παραδοσιακά η Met μας επιφυλάσσει μια πρωτοποριακή παραγωγή κάθε Νοέμβριο, σε κάθε σεζόν της. Ο βραβευμένος Phelim Mc Dermott, γνωστός μεταξύ άλλων από την προηγούμενη συνεργασία του στην τεράστια επιτυχία «Σατιαγκράχα» του Philip Glass, επιστρέφει στη Met με την νέα παραγωγή «Ακενάτον». Ο νέος κόντρα τενόρος Anthony Roth Costanzo ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο του Φαραώ που προσπαθεί να εμπνεύσει τον λαό του να ασπαστεί μια νέα θρησκεία και να εγκαταλείψει την πολυθεϊκή πίστη. Στο ντεμπούτο της στη Met, η J’Nai Bridges ερμηνεύει τη Νεφερτίτη, τη γυναίκα του Ακενάτον και η Dísella Lárusdóttir τη βασίλισσα Τάϊ, τη μητέρα του Φαραώ.

Η υπερπαραγωγή «Ακενάτον» της Met περιλαμβάνει Φαραωνικά σκηνικά και κοστούμια, πάντα με την ιδιαίτερη ματιά του Philip Glass, στην οποία δίνει μια ιδιαίτερη νότα η συμμετοχή της ομάδας Gandini Juggling Company με χορογραφίες, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και ακροβατικά απολύτως εναρμονισμένα με την μουσική παρτιτούρα. Διευθύνει η πρωτοεμφανιζόμενη στη Met, Karen Kamensek.

Η παραγωγή του «Ακενάτον» σχεδιάστηκε αρχικά από την LA Opera, την Improbable και την English National Opera, εκεί όπου κέρδισε το βραβείο Olivier Award για την καλύτερη New Opera Production, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017.

Για ακόμη μία χρονιά έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις παραγωγές του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD» που συνδέει απευθείας τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης με 70 χώρες σε έξι ηπείρους. Η ανανέωση της συνεργασίας του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ και του Δήμου Βόλου, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., εξασφαλίζει ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής, στην οθόνη υψηλής ευκρίνειας του Κινηματοθέατρου «Αχίλλειον».

Η παράσταση διαρκεί 3 ώρες και 31 λεπτά και μεταδίδεται με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπότιτλους. Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στο «Δίαυλο», τηλ. 2421033692, Σκενδεράνη 11.

Οι επόμενες παραστάσεις του προγράμματος είναι οι ακόλουθες: Βόιτσεκ 11 Ιανουαρίου 2020, Πόργκι και Μπες 1 Φεβρουαρίου 2020, Αγριππίνα 29 Φεβρουαρίου 2020, Ο Ιπτάμενος Ολλανδός 14 Μαρτίου 2020, Tόσκα 11 Απριλίου 2020, Μαρία Στουάρντα 9 Μαΐου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφείτε στο Met In Greece Club επισκεφθείτε το www.metingreece.com.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου