ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εγκαινιάζεται το Ιστορικό Αρχείο των Προσκόπων της Μαγνησίας

εγκαινιάζεται-το-ιστορικό-αρχείο-των-320215

H Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Μαγνησίας διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για την τελετή εγκαινίων του Ιστορικού Αρχείου των Προσκόπων της Μαγνησίας το Σάββατο 2 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 το απόγευμα στο κτίριο των προσκόπων που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κασσαβέτη με Κωνσταντά.

Το Ιστορικό Αρχείο των Προσκόπων της Μαγνησίας, περιλαμβάνει διασωθέντα τεκμήρια της τοπικής προσκοπικής ζωής που σχετίζονται με την πορεία και τη δράση του Ελληνικού Προσκοπισμού στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας .

Mε την ευκαιρία του εορτασμού των 110 χρόνων ζωής του Ελληνικού Προσκοπισμού, το Ιστορικό Αρχείο των Προσκόπων της Μαγνησίας φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην προβολή της ιστορίας του Μαγνησιώτικου Προσκοπισμού και σε αυτήν την νέα εποχή. .

Το Ιστορικό Αρχείο των Προσκόπων Μαγνησίας φιλοξενεί τεκμήρια σημαντικών στιγμών της τοπικής κίνησης άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία του Βόλου των τελευταίων εκατόν δέκα ετών.

Ολοκληρώθηκε, μετά από προσπάθειες ετών για την συλλογή υλικών, την διάσωση αρχειακών αντικειμένων και αναμνηστικών πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων που ξεχώρισαν στα προσκοπικά δρώμενα της πόλης.

Το «Ιστορικό Αρχείο» είναι ένας χώρος, που θα θυμίζει την υπερεκατονταετή πορεία προσφοράς και εθελοντισμού των Προσκόπων της Μαγνησίας.

Για την ολοκλήρωση του συνέβαλλαν οι :Παναγιώτης Κωνσταντάς, Ιορδάνης Φλαμουρτζόγλου, Κώστας Τατάκος, Γιώργος Εμβαλωτής, καθώς και πολλοί παλιοί αλλά και νέοι πρόσκοποι της Μαγνησίας που προσέφεραν αρχειακό υλικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου