Χορός για άτομα με αναπηρίες

Τελευταία ενημέρωση: 2019-10-23, 11:06:25
Χορός για άτομα με αναπηρίες

Διοργάνωση σεμιναρίων για τρίτη χρονιά στον Βόλο

 

Το πρώτο σεμινάριο του ετήσιου κύκλου πιστοποίησης της μεθόδου διδασκαλίας χορός αναπηρία διοργανώνεται σε τρεις πόλεις της Ελλάδας, με εισηγήτρια τη δημιουργό της μεθόδου, χορογράφο, εκπαιδευτικό, χοροθεραπεύτρια και πρόεδρο των «Δρυάδων εν Πλω» Μαρία Καραπαναγιώτη.

Στον Βόλο φιλοξενείται αυτό το σαββατοκύριακο για τρίτη χρονιά η μέθοδος, που δημιουργεί πλαίσιο εκπαίδευσης σε τέλειο συνδυασμό επιστημών και τεχνών για άτομα με αναπηρία και απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, δασκάλους χορού, γυμναστές, εμψυχωτές, θεραπευτές μέσω τέχνης, σε επαγγελματίες και σπουδαστές της ειδικής αγωγής, δομών ΑμεΑ συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας, καθώς και σε όσους ενδιαφέρει και αγαπούν τον χορό και την εικαστική σωματική έκφραση.

Τα σεμινάρια διοργανώνονται σε χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους και προσβάσιμους και οι συμμετέχοντες δηλώνουν απόλυτα ευχαριστημένοι τόσο από το θεωρητικό, όσο και από το πρακτικό κομμάτι της διδασκαλίας της μεθόδου.

Το πλαίσιο της δράσης προσαρμόζεται σε κάθε άτομο ανάλογα με την αναπηρία ή τις ανάγκες του. Το άτομο με αναπηρία και το κάθε άτομο γενικότερα λειτουργεί με αυτονομία, ώστε να αποκτά αξία ως άνθρωπος και ως χορευτής, αναπτύσσοντας τις δυνατότητές του στο έπακρον και ενισχύοντας την ευαισθησία τους προς τον εαυτό του και το περιβάλλον του.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
9
=