ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ξεκινούν τα βιωματικά σεμινάρια θεάτρου

ξεκινούν-τα-βιωματικά-σεμινάρια-θεάτ-354911

Αρχίζουν τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και εντάσσονται στο πλαίσιο δράσης της Πειραματικής Σκηνής

Το θεατρικό εργαστήριο για ενήλικες με βιωματικά σεμινάρια θεάτρου διοργανώνει και φέτος η Πειραματική Σκηνή, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων με αντικείμενο τη θεατρική τέχνη.

Ο θεματικός κύκλος με τον τίτλο «Αττική Κωμωδία» θα αρχίσει τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 6.00 μ.μ. και θα πραγματοποιείται στο θέατρο της Πειραματικής Σκηνής, Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας. Η διδασκαλία του σεμιναρίου γίνει από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Πανταζή.

Το θεατρικό εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα που θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του θεάτρου για πρώτη φορά και σε άτομα που έχουν ασχοληθεί με το θέατρο.

Δουλεύοντας δημιουργικά και επινοητικά στη θεατρική διαδικασία, δίνεται σε κάθε μέλος της ομάδας ζωτικός χώρος για να εκπαιδεύεται, να εξελίσσεται, να καταθέτει και να εισπράττει απόψεις στο πλαίσιο συλλογικής διαδικασίας, όπως είναι το θέατρο.

Κάθε θεατρική δραστηριότητα αποτελεί για όλους όσοι συμμετέχουν ταξίδι αναζήτησης, που νέα πράγματα θα ανακαλυφθούν και θα κατατεθούν, για να συντεθούν και να αξιολογηθούν στη συνέχεια. Στο ταξίδι πρωταρχική σημασία έχουν τόσο το δέσιμο της ομάδας, όσο και η εκπαίδευση των μελών της και η οργάνωση των ευρημάτων.

Στο τέλος του σεμιναρίου παρουσιάζεται θεατρική παράσταση από τα άτομα που συμμετέχουν, ως επιστέγασμα των όσων έμαθαν όλη τη χρονιά και δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι προηγούμενες θεατρικές παραστάσεις των βιωματικών σεμιναρίων ήταν: «Ενας ρόλος πολλές ερμηνείες», θεατρικοί μονόλογοι που παρουσιάζονταν με διαφορετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις, «Ο αφανισμός της Μήλος» του Γιάννη Ρίτσου, «Η ζωή είναι ωραία» των Κολοκοτρώνη – Λάσκαρη, «60» του Ευάγγελου Κάβουρα, «Ολα ανάποδα» των Μιχαήλ Ζώρα, Ιωάννη Δεληκατερίνη, Νικολάου Λάσκαρη, Μαρίζας Κελεσίδου, «Αχ! Ερωτα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, «Η τραπεζαρία» του Αλμπερτ. Ρ. Γκέρνι, «Ο έρως χρόνια δεν κοιτά» των Μουρσελά, Κολοκοτρώνη, Λάσκαρη, «13+1 ιστορίες» σε κείμενα της θεατρικής ομάδας «Γυναικοκρατία» του Δ. Βυζάντιου, «Η φάρμα των ζώων» του Τζόρτζ Οργουελ και «Ολα εν – τάξη» του Φερνάντο Ρόχα. Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο 6944388045.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου