ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκθεση της Μαίρης Σχοινά στον Χώρο Τέχνης «δ.»

εκθεση-της-μαίρης-σχοινά-στον-χώρο-τέχ-368243

Με το έκδηλο ενδιαφέρον του κοινού διοργανώνεται με επιτυχία στον Χώρο Τέχνης «δ.» στον Βόλο η έκθεση έργων της διακεκριμένης χαράκτριας Μαίρης Σχοινά, με τίτλο «Ωδές Αιγαίου στους πανάρχαιους θησαυρούς των Αντικυθήρων».

Με δεκατρία έργα η γνωστή από τη συμμετοχή στα χαρακτικά του Δημαρχείου Βόλου καλλιτέχνιδα παρουσιάζει στον Βόλο έργα, που αποτυπώνουν με τη μοναδική τέχνη της χαρακτικής (ξυλογραφίες) μύθους και πραγματικότητες, συνθέτοντας ένα μοναδικό εικαστικό σύνολο.

Η Μαίρη Σχοινά, με σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και περγαμηνές της Σχολής Beaux Arts στο Παρίσι και της αντίστοιχης της Νέας Υόρκης, καθηγήτρια στη ΑΣΚΤ Αθηνών, έχει παρουσιάσει την καλλιτεχνική της αποτύπωση σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Δίδαξε πλαστικές τέχνες στο Κολέγιο Αθηνών – Κολέγιο Ψυχικού (1981 -1993) και χαρακτική στο β’ εργαστήριο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα (1993 – 2015). Εχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε 30 ατομικές εκθέσεις και σε περισσότερες από 100 συλλογικές εκθέσεις και διεθνείς Μπιενάλε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Εχει αποσπάσει το βραβείο Dr. Iwasaki, 4th Kyoto International Woodprint xhibition, Ιαπωνία, το βραβείο του Rector of the Szczecin Academy of Applied Art, International Print Triennial Krakow και το βραβείο στην Κρακοβία.

Εργα της βρίσκονται σε μουσεία, πινακοθήκες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση έργων της Μαίρης Σχοινά στον Χώρο Τέχνης «δ.» διαρκεί έως το Σάββατο 5 Οκτωβρίου και λειτουργεί Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 και 18.30 – 21.00, Σάββατο 11.00 – 15.00, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλέφωνο 6978186878.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου