ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχολαρχείο αρχαίου δράματος στο θέατρο Αλώνι Πηλίου

σχολαρχείο-αρχαίου-δράματος-στο-θέατ-420571

Θερινό σεμινάριο με τη Λυδία Κονιόρδου στο θέατρο Αλώνι Πηλίου

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το 5ο θερινό σεμινάριο αρχαίου δράματος, γνωστό πλέον στα καλλιτεχνικά σεμινάρια ως σχολαρχείο αρχαίου δράματος, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Λυδία Κονιόρδου στο θέατρο Αλώνι.

Το θέμα έρευνας είναι οι Τρωάδες του Ευριπίδη και διαρκεί έως και μεθαύριο 3 Αυγούστου, βραδιά της παρουσίασης με τη συμβολή του θεατρολόγου Βάλτερ Πούχνερ. Η παράσταση ανεβαίνει στις 9 το βράδυ στο θέατρο Αλώνι, που βρίσκεται στον Αγιο Γεώργιο Νηλείας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Πάντα με στόχο την εκπαίδευση του νου, της ψυχής και του σώματος και με πλαίσιο την πλούσια φύση του Πηλίου, το θέατρο Αλώνι ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2015 σεμινάριο αρχαίου δράματος με εισηγήτρια την κορυφαία στο είδος Λυδία Κονιόρδου, με σπουδαστές δραματικών σχολών και ηθοποιούς και είχε θέμα τις Βάκχες του Ευριπίδη.

Μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις στο φυσικό τους περιβάλλον είναι αυτό που κάνει το σεμινάριο αρχαίου δράματος μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία για τους συμμετέχοντες, αλλά και για τον τοπικό πληθυσμό. Η καθημερινή πεζοπορία από τα φυσικά μονοπάτια, καθώς και από τα παραδοσιακά καλντερίμια του Αγίου Γεωργίου Νηλείας Πηλίου, συνδυασμένη με την εξειδικευμένη για το αρχαίο δράμα μέθοδο στο αρχαιοελληνικού τύπου θέατρο Αλώνι, βοηθούν τους συμμετέχοντες σπουδαστές και ηθοποιούς να προσεγγίσουν και να βιώσουν το ιδιαίτερα απαιτητικό είδος του αρχαίου δράματος με όλες τις αισθήσεις.

Η Λυδία Κονιόρδου αναφέρει σχετικά: «Το θέατρο Αλώνι και η μοναδική εμπειρία όλων μας, όπως και του κοινού που μας τιμά, ήταν ο πιλότος για το δίκτυο αρχαίου δράματος, που διοργανώθηκε στη διάρκεια της θητείας μου ως υπουργός Πολιτισμού. Απλώνεται σε όλη την επικράτεια και συνδέει τα μνημεία μας με την παιδεία για το αρχαίο δράμα. Είναι για μένα μια μεγάλη πηγή έμπνευσης να μοιράζομαι την εμπειρία μου με νέους σε ένα τέτοιο μοναδικό περιβάλλον. Να κάνουμε την άσκησή μας ανάμεσα στα αιωνόβια δέντρα. Να ακούμε τη φωνή της φύσης, αλλά και των απλών ανθρώπων του λαού μας που το σεβάστηκαν και δημιούργησαν με αίσθηση ομορφιάς και σεμνότητας αυτό το αλωνάκι, που σε ταξιδεύει στις πηγές του αρχαίου δράματος, που σε συνδέει με ένα τρόπο μοναδικό, βιωματικό με το διονυσιακό πνεύμα του θεάτρου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου