ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Φιλιππίδεια» στις Μηλιές

φιλιππίδεια-στις-μηλιές-422100

Πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη φροντίδα του τοπικού συλλόγου

Ανοίγει και φέτος η αυλαία του κύκλου εκδηλώσεων «Φιλιππίδεια», που διοργανώνονται στις Μηλιές με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλεών «Γρηγόριος Κωνσταντάς».

Πρώτη εκδήλωση του φετινού κύκλου είναι η παράσταση κουκλοθέατρου και θεάτρου «Ο Πασχάλης και οι τρελοί πειρατές», που παρουσιάζεται το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο προαύλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μηλεών από την παιδική σκηνή «Ονειροβάτες».

Την Πέμπτη 8 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ. εγκαινιάζεται στο Ευδόξειο Πνευματικό Κέντρο Μηλεών η έκθεση ζωγραφικής της Αννας Μαρίας Ιωαννίδου. Ωρες λειτουργίας 7μ.μ. με 9.30 μ.μ. έως 11 Αυγούστου.

Την Παρασκευή 9 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. διοργανώνεται η 19η συνάντηση χορευτικών ομάδων – παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία Μηλεών. Συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες των Πολιτιστικών Συλλόγων Μηλίνας, Μηλεών και Χορολαλιά Βόλου και η παραδοσιακή ορχήστρα των Νίκου Μούτσελου κλαρίνο, γκάιντα και Γιώργου Σαρακατσιάνου λαούτο, τραγούδι.

Το Σάββατο 10 Αυγούστου στο προαύλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μηλεών παρουσιάζεται η παράσταση «Ο Καραγκιόζης και οι εφτά γαμπροί στο κιούπι» για μικρούς και μεγάλους από το θέατρο σκιών Αθανασίου.

Τη Δευτέρα 12 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. στο προαύλιο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Μηλεών διοργανώνεται συναυλία έντεχνου ελληνικού τραγουδιού με μπαλάντες με τους Σπύρο Ποδάρα πιάνο, φωνή από το καφέ Σαντάν, Δημήτρη Δεμήρη κιθάρα, Γιώργο Μαστρογιάννη φωνή.

Την Τρίτη 13 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στο προαύλιο του ιερού ναού Αγίας Μαρίνας Μηλεών θα ακουστούν παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Αφήγηση και τραγούδι Μάρω Αισώπου.

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου στις 9.30. μ.μ. στην πλατεία Μηλεών διοργανώνεται μουσικοχορευτική βραδιά με σμυρνέικα, ρεμπέτικα και νησιώτικα τραγούδια με την ορχήστρα «Ραστωδία». Την ορχήστρα απαρτίζουν οι Ελεάνα Βαρελά φωνή, Θανάσης Δραγάνης ούτι, λαούτο, Ζήσης Γεωργαλιός κανονάκι, Περικλής Παχής βιολί, Στράτος Μεγγές κρουστά, τραγούδι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου