Διεθνής συνάντηση στη Νέα Αγχίαλο

Τελευταία ενημέρωση: 2019-07-10, 17:06:36
Διεθνής συνάντηση στη Νέα Αγχίαλο

Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή ομάδων από Ελλάδα και εξωτερικό

 

Θεσμός με πολυεπίπεδη σημασία το 6ο διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Νέας Αγχιάλου, που διοργανώνεται το τριήμερο 12, 13 και 14 Ιουλίου με τη συμμετοχή χορευτικών ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 9 το βράδυ, ενώ μια ώρα πριν θα γίνεται παρέλαση των συμμετεχόντων προς τον χώρο της γιορτής κρασιού Νέας Αγχιάλου, όπου θα φιλοξενηθεί το φεστιβάλ.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα από Βραζιλία, Παραγουάη, Παναμά, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία. Από την Ελλάδα συμμετέχουν περιφερειακό τμήμα Αλμυρού Λυκείου Ελληνίδων Βόλου, Σύλλογος Εν Θεσσαλία Οξυωτών Ν. Αγχιάλου «Η Οξιά», Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος «Η Νέα Αγχίαλος», Ενωση Ποντίων Νομού Μαγνησίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Λαυκιωτών «Η Δράση», Σύλλογος Νεολαίας «Φίλοι Νέων Αγίου Γεωργίου Φερών», Πολιτιστικός Σύλλογος Διμηνίου Νομού Μαγνησίας.

Οι διοργανωτές παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου, αναλύοντας τη φιλοσοφία του φεστιβάλ που προάγει τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Τη σημασία του θεσμού, που είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας, υπογράμμισε ο Νίκος Τσούκας, γενικός γραμματέας στο ΔΣ της «Μαγνήτων Κιβωτός», ο οποίος σημείωσε ότι ο συγκεκριμένος θεσμός προάγει τον πολιτισμό και καθιστά ευρύτερα γνωστή την περιοχή.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου Βασίλης Ασδεράκης αναφέρθηκε στην ιδέα, που υλοποιήθηκε για να ενώσει τους φορείς, φέρνοντας τη Νέα Αγχίαλο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ως σημείο συνάντησης πολιτισμών. Οπως σημείωσε, παράλληλα, θα είναι ακόμη πιο πλούσιο το φεστιβάλ της ερχόμενης χρονιάς.

Παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, επισήμανε τη σημασία του πολιτιστικού τουρισμού στην ανάπτυξη της περιοχής, ενώ τόνισε ότι το Επιμελητήριο θα είναι πάντα αρωγός σε κάθε παρόμοια προσπάθεια.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού, μέσω της Ενωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, συνεργάζονται με τον Σύλλογο Εν Θεσσαλία Οξυωτών για τη διοργάνωση του φεστιβάλ, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΙΟV - UNESCO, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φεστιβάλ για την Ευρώπη EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe (2019-2020), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι και το ότι οι διοργανωτές δεν αρκούνται στην παρουσίαση των ξένων συγκροτημάτων στη Νέα Αγχίαλο, αλλά διοργανώνουν παρουσιάσεις σε Βόλο, Αλμυρό και Μακρινίτσα.

Αμέριστες είναι η υποστήριξη και η συμπαράσταση του Δήμου Βόλου (Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.), της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενώ από την περσινή διοργάνωση συμμετέχει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, με τον φορέα πολιτισμού της, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου. Σημαντική και ενεργή είναι η συμπαράσταση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού «Η Δήμητρα» και άλλων επιχειρήσεων της Νέας Αγχιάλου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
6
=