ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολές στο Μουσείο Τσαλαπάτα

προβολές-στο-μουσείο-τσαλαπάτα-445416

Κλασικές αστυνομικές ταινίες κάτω από το φως των αστεριών

Το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει τον Ιούλιο, σε συνεργασία με τον πολυχώρο Τσαλαπάτα, κινηματογραφικό αφιέρωμα, με τίτλο «Κλασικές αστυνομικές ταινίες κάτω από το φως των αστεριών» στο συγκρότημα Τσαλαπάτα, πάρκο Ζάχου, στον Βόλο.

Το πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνει τέσσερις εμβληματικές αστυνομικές ταινίες δράσης από τις δεκαετίες του 60’ και 70’, που προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση στην εποχή τους. Με πρωταγωνιστές διάσημους ηθοποιούς σαν «προστάτες του νόμου» οι ταινίες φέρουν τη σφραγίδα καταξιωμένων σκηνοθετών και απευθύνονται σε ενήλικο κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, απόψε Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 21.30 θα προβληθεί η ταινία «Ο άνθρωπος από τη Γαλλία» σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Φρίντκιν, με τους Τζιν Χάκμαν, Φερνάντο Ρέι, Ρόι Σάιντερ.

Η οσκαρική ταινία αποτελεί κινηματογραφική προσαρμογή του ομότιτλου βιβλίου του Ρόμπιν Μουρ. Δύο σκληροτράχηλοι αστυνομικοί της Νέας Υόρκης, ο Τζίμι Ποπάι Ντόιλ (Τζιν Χάκμαν) και ο Μπάντι Κλάουντι Ρούσσο (Ρόι Σάιντερ), προσπαθούν να εξαρθρώσουν κύκλωμα διακίνησης παράνομων ουσιών και να σταματήσουν φορτίο, που αναμένεται στη Νέα Υόρκη από τη Γαλλία.

Η ταινία ήταν υποψήφια για 8 βραβεία Όσκαρ και τελικά απέσπασε 5 (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, α’ ανδρικού ρόλου, διασκευασμένου σεναρίου και μοντάζ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου