ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Το σημάδι του Κάιν»

το-σημάδι-του-κάιν-459575

Βιβλιοπαρουσίαση στην αυλή του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου

Η εκπαιδευτική περίοδος των τακτικών συναντήσεων εργασίας της λέσχης ανάγνωσης του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου ολοκληρώνεται με την παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Κεκροπούλου «Το σημάδι του Κάιν», που θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του ΛΕΒ (Κοραή 79) σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. Η παρουσίαση θα γίνει από την ίδια τη συγγραφέα και τον ιστορικό Γιάννη Κουτή. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Κατερίνα Αντωνακάκη. Συντονίζει η Ροσσάνα Πώποτα. Μέλη της ομάδας ανάγνωσης θα ερμηνεύσουν και θα σχολιάσουν. Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι εκδόσεις Ωκεανός και το βιβλιοπωλείο «Η Πένα».

Υπενθυμίζεται ότι η λέσχη ανάγνωσης, αποτελούμενη τα τελευταία χρόνια από δυο πλέον ομάδες βιβλίου, αποτελεί μια σημαντική δραστηριότητα του ΛΕΒ, μια δράση που πλαισιώνεται πάνω από 40 άτομα, γεγονός που δηλώνει την αναγκαιότητα του σκοπού. Τα μέλη της πρώτης ομάδας ανάγνωσης, η οποία λειτουργεί αδιαλείπτως πάνω από έντεκα χρόνια, με τη βοήθεια της συντονίστριας, καθηγήτριας φιλολόγου και μέλους του ΛΕΒ Αννας Πετσιάβα, μελετούν τα θέματα του βιβλίου που έχουν επιλέξει, ενώ στη συνέχεια αναλαμβάνουν την επεξεργασία και παρουσίαση ορισμένων θεμάτων, έτσι ώστε να υπάρχει συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων και ανταλλαγή απόψεων στη συζήτηση. Συχνά τις παρουσιάσεις συνοδεύουν και παράλληλες δράσεις, τις οποίες τα μέλη με ιδιαίτερη συνοχή και συντροφικότητα μετατρέπουν σε δημιουργικότατες βιωματικές και χρήσιμες εμπειρίες.

Από το 2016 και μετά, λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος, δημιουργήθηκε και δεύτερη ομάδα ανάγνωσης βιβλίου με αντίστοιχο πρόγραμμα και με συντονίστρια την Ντέμη Βλειώρα, καθηγήτρια μαθηματικών και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΛΕΒ, η οποία λειτουργεί, επίσης, κάθε δεύτερη Τρίτη (απόγευμα και ανά δεκαπενθήμερο), στον ίδιο χώρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου