ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία – αφιέρωμα στη Δήμητρα Γαλάνη

συναυλία-αφιέρωμα-στη-δήμητρα-γαλάν-460950

Συναυλία διοργανώνεται απόψε από το Μουσικό Σχολείο Βόλου

Συναυλία αφιέρωμα στη Δήμητρα Γαλάνη από το Μουσικό Σχολείο Βόλου σήμερα Τρίτη στις 9.15 μ.μ. στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας. Με τη συναυλία το Μουσικό Σχολείο Βόλου τιμά μια σπουδαία τραγουδίστρια και δημιουργό, μια μεγάλη καλλιτέχνιδα με αδιάλειπτη παρουσία στην ελληνική μουσική σκηνή για περίπου πενήντα χρόνια.

Το πρόγραμμα της συναυλίας αποτελείται φυσικά από τραγούδια, που η ίδια έκανε γνωστά με την ανεπανάληπτη ερμηνεία της και που το κοινό αγκάλιασε ζεστά από την πρώτη κιόλας στιγμή της κυκλοφορίας τους. Το σύνολο ελληνικής μουσικής καθώς και η χορωδία ελληνικής μουσικής του σχολείου αποδίδουν τα τραγούδια με φωνές και ήχους νεανικούς, με φρέσκια ματιά κι αυτό χάρη στην ενορχήστρωση και τη διεύθυνση του συνόλου από τον Ζαφείρη Κουκουσέλη, ο οποίος είναι υπεύθυνος και για την εναρμόνιση της χορωδίας, ενώ τη διδασκαλία ανέλαβαν η Κερασία Σιάρα και η Ιωάννα Χατζάκη.

Η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου Αρετή Τζανετοπούλου τονίζει ότι συναυλίες όπως αυτή συνεχίζουν μια παράδοση που το ίδιο το σχολείο έχει δημιουργήσει και αποτελούν κάθε χρόνο ένα σημαντικό καλλιτεχνικό δρώμενο για την πόλη, αλλά φυσικά και για τους μαθητές του σχολείου. Το σχολείο έχει προσκαλέσει τη Δήμητρα Γαλάνη στη συναυλία και η καλλιτέχνιδα υποσχέθηκε ότι εκτός απροόπτου θα παρευρεθεί σε μια βραδιά που διοργανώνει το σχολείο προς τιμήν της.

Η Δήμητρα Γαλάνη ξεκίνησε την καριέρα της πολύ νέα, στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 και ο Δήμος Μούτσης είναι ουσιαστικά ο άνθρωπος που την ανακάλυψε. Ο πρώτος της προσωπικός δίσκος κυκλοφόρησε το 1972 ενώ την εποχή εκείνη τραγουδούσε με την κιθάρα της Χατζιδάκι, Ξαρχάκο αλλά και Dylan και Baez. Ηδη από την αρχή εμφανίστηκε πλάι σε μεγάλα ονόματα, με τον Μανώλη Μητσιά και τον Νίκο Ξυλούρη στον Λυκαβηττό το 1977 με μαέστρο τον Σταύρο Ξαρχάκο ενώ ο δίσκος με τη Χαρούλα Αλεξίου το 1981 έκανε ρεκόρ πωλήσεων.

Τα τραγούδια της σιγοτραγουδιούνται από όλους. Ειδικά το «Δυο μέρες μόνο» και το «Χειροκρότημα» όλοι οι τραγουδιστές, ανεξαρτήτως ηλικίας και ρεπερτορίου νιώθουν καθήκον τους να τα ερμηνεύσουν.

Πληροφορίες – εισιτήρια Μουσικό Σχολείο Βόλου, 54ου Συντ. ΕΛΑΣ τέρμα με Αρσινόης, τηλ.: 2421071096 και 2421047155. Βιβλιοπωλείο «Greekbooks», Αντωνοπούλου 18 – Ιάσονος, τηλ.: 24210342797. Βιβλιοπωλείο «Πένα», Σπυρίδη – Δημητριάδος, τηλ.: 2421031316. Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Επίσης το Μουσικό Σχολείο Βόλου, σε συνεργασία με τον Σοροπτιμιστικό Ομιλο Βόλου «Θέτις» και προκειμένου να ενισχυθεί το Σωματείο «Μάγνητες Τυφλοί» για την προμήθεια γραφομηχανής συστήματος Braille, διαθέτει κουπόνια αξίας 1 ευρώ για όσους επιθυμούν να υποστηρίξουν την προσπάθεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου