ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανοίγει το σινέ Ιωλκός

ανοίγει-το-σινέ-ιωλκός-462886

Το Κέντρο Πολιτισμού Ιωλκός με την υποστήριξη της Δ/νσης Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου για έβδομη συνεχή χρονιά ξεκινά τις κινηματογραφικές του προβολές στην όμορφη και καταπράσινη αυλή του αρχοντικού Ζαφειρίου στον Αγ. Ονούφριο.

Κάθε χρόνο οι πιστοί φίλοι του σινέ Ιωλκός περνούν υπέροχες βραδιές ξενοιασιάς, απολαμβάνοντας την υπέροχη δροσιά της αυλής του αρχοντικού, ενώ παρακολουθούν και την αγαπημένη τους ταινία. Ειδικά για φέτος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εξαιρετικές ταινίες, σε ένα ειδικό αφιέρωμα στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Οι προβολές αρχίζουν στις 26 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 4 Σεπτεμβρίου.

Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους στις 7 Δεκεμβρίου 1987 από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών και την παράνομη διακίνησή τους.

Με αφορμή λοιπόν το γεγονός το κέντρο πολιτισμού Ιωλκός συνεργάζεται για άλλη μια φορά με το ΚΕΘΕΑ – Πιλότος με την προβολή της ταινίας «Ενας γάτος που τον έλεγαν Μπομπ». Η ταινία, η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Λονδίνο, βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Τζέιμς Μπόουεν, ενός πλανόδιου μουσικού, εθισμένου στα ναρκωτικά, που άλλαξε τη ζωή του χάρη στη φιλία του με έναν κεραμιδόγατο.

Πριν την προβολή της ταινίας, στελέχη του ΚΕΘΕΑ Πιλότος, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους θα αναφερθούν στην καμπάνια του ΚΕΘΕΑ με σύνθημα «Στάσου πλάι μου» που κυρίως εστιάζει στη σημασία που έχουν οι ανθρώπινες σχέσεις και τα δίκτυα κοινωνικής υποστήριξης ως προστατευτικοί παράγοντες απέναντι στην εξάρτηση και ως καταλύτες για τη θεραπεία και την επανένταξη.

Προαιρετικά αντί εισιτηρίου ένα τρόφιμο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου