Βραβευμένα φωτογραφικά έργα στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-06-14, 11:38:04
Βραβευμένα φωτογραφικά έργα στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου

Συνεχίζεται ο κύκλος των περιοδικών εκθέσεων στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου. Την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 8.30 το βράδυ πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της νέας έκθεσης με τα βραβευμένα έργα του πανελλήνιου διαγωνισμού φωτογραφίας «Δημήτρης Λέτσιος», που φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια. Η έκθεση διοργανώνεται με την κοινή πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αρχείων – Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και της Φωτογραφικής Λέσχης Βόλου.

Στα 14 χρόνια λειτουργίας της Λέσχης πραγματοποιήθηκαν δεκάδες εκθέσεις φωτογραφίας και παρουσιάσεις φωτογράφων, εκατοντάδες «συναντήσεις της Τετάρτης», τον πρώτο χρόνο στον Δίαυλο, τα επόμενα χρόνια στο κτίριο Σπίρερ και τα τελευταία χρόνια στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, όπου μέλη της Λέσχης παρουσίασαν φωτογραφίες τους ή αγαπημένους τους φωτογράφους και φωτογράφοι από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν το έργο τους.

Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της η Λέσχη διοργανώνει τον κύκλο εκδηλώσεων «Νοέμβριος φωτογραφίας» μια γιορτή της φωτογραφίας στην πόλη μας και μέχρι σήμερα διοργανώθηκαν 13 «Νοέμβριοι» και προετοιμάζεται ο 14ος.

Η απόφαση για την προκήρυξη διαγωνισμού στη μνήμη του Δημήτρη Λέτσιου, επίτιμου εν ζωή μέλους της Λέσχης, ελήφθη ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης και κοινοποιήθηκε στις 9 Απριλίου 2008 στα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας στη μνήμη του μεγάλου Βολιώτη δημιουργού, που διοργανώθηκε από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας Βόλου και τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου.

Ο 1ος πανελλήνιος διαγωνισμός φωτογραφίας στη μνήμη του Δημήτρη Λέτσιου με θέμα «Ανθρωπος, οδοιπορία στο φως και τη σκιά της Ελλάδας» προκηρύχθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2009. Από τότε ο διαγωνισμός προκηρύσσεται στην αρχή κάθε χρόνου και κατά τη διάρκεια του «Νοεμβρίου φωτογραφίας» που ακολουθεί γίνονται οι απονομές και η έκθεση των φωτογραφιών που διακρίθηκαν.

Από την Παρασκευή 21 Ιουνίου οι φίλοι της καλλιτεχνικής φωτογραφίας θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα έργα εκείνα που βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό στη διάρκεια των 10 ετών, από το 2009 έως το 2018.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Αυγούστου. Το Μουσείο της Πόλης του Βόλου βρίσκεται στην οδό Φερών 17 στα Παλαιά και λειτουργεί από Τρίτη μέχρι και Κυριακή πρωινές ώρες από 10.30 – 13.30 και το απόγευμα Τετάρτη και Παρασκευή 18.00 – 21.00. Τη Δευτέρα το Μουσείο είναι κλειστό.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=