ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παράσταση στο «Αχίλλειον» στον Βόλο

παράσταση-στο-αχίλλειον-στον-βόλο-475138

Η «Ναπολεοντία» του Αντρέα Στάικου στο φεστιβάλ Βόλου

Το φεστιβάλ Βόλου φιλοξενεί την παράσταση «Ναπολεοντία» του Αντρέα Στάικου σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου στις 21.15 στο θέατρο «Αχίλλειον». Το έργο «Ναπολεοντία» του Ανδρέα Στάικου, γραμμένο το 2007, ζωντανεύει μία κρίσιμη περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων, θρησκευτικών, κοινωνικών και πολιτικών στην Ελλάδα.

Το 1832, έπειτα από τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια και με την έλευση του Οθωνα στο Ναύπλιο, η Ελλάδα βρέθηκε σε μια διαρκή κατάσταση συγκρούσεων μεταξύ του παγιωμένου δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού και μιας άλλης κοινωνικής αίσθησης και αντίληψης, που προϋπήρχαν και είχαν διαμορφωθεί και από την οθωμανική κατοχή. Υπήρχε μια ιδιαιτερότητα, η οποία δεν ταίριαζε ή δεν μπορούσε να συνάδει με τις αντιλήψεις της Δυτικής Ευρώπης, γεγονός που προκαλούσε συνεχώς εντάσεις.

Η «Ναπολεοντία» του Ανδρέα Στάικου φωτίζει ένα ιστορικό σταυροδρόμι, που προοιωνίζει την ελληνική πραγματικότητα από το τέλος του 19ου αιώνα έως και σήμερα. Η θεματική της «θρησκευτικότητας» με την ευρύτερη έννοια, όπως αποτυπώνεται στην περιγραφή του φεστιβάλ Βόλου, βρίσκει εστίες ιδεολογικές και αισθητικές στη σκηνοθετική μας αντίληψη.

Ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης οι Νίνα Τουμαζάτου, Παλαιολόγος Χαλίδας, Εφη Πρέκα, Ιωάννα Στεφανάτου, Γιώργος Κατσάμπας, Λαμπρινή Ζώτου.

Το έργο του Ανδρέα Στάικου παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία – εικαστική επιμέλεια Αναστασίας Κουμίδου, πρωτότυπη μουσική Πάρη Παρασχόπουλου, μουσική Johannes Strauss, φωτισμούς Νίκου Σωτηρόπουλου, ενδυματολογική επιμέλεια Μαρίας Βασιλάκη. Ειδική κατασκευή καπέλου Στέλλα Πίτσιου.

Οι τιμές εισιτηρίων είναι 10 ευρώ στο ταμείο και 8 στην προπώληση, που γίνεται στο «Filippou cafe classique», το καφέ «4 εποχές» και το «Μελάνι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου