ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αρχίζει σήμερα η γιορτή βιβλίου στον Βόλο

αρχίζει-σήμερα-η-γιορτή-βιβλίου-στον-β-482311

Επανέρχεται στο προσκήνιο η γιορτή βιβλίου και εγκαινιάζεται σήμερα στις 8 το βράδυ στην παραλία του Βόλου και συγκεκριμένα στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών και Εκδοτών Νομού Μαγνησίας.

Η γιορτή βιβλίου συνδυάζεται φέτος με τη Ναυτική Εβδομάδα, δίνοντας στα τοπικά βιβλιοπωλεία την ευκαιρία να παρουσιάσουν την ετήσια και την τοπική βιβλιοπαραγωγή, αλλά και βιβλία αφιερωμένα στη θάλασσα και την τιμώμενη πόλη Αλεξάνδρεια.

Η γιορτή βιβλίου του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών Εκδοτών Ν. Μαγνησίας, θεσμός με πανελλήνια ακτινοβολία, μετρά τέσσερις δεκαετίες ζωής.

Μετά από «διάλειμμα» τριών ετών η γιορτή βιβλίου ξανακατεβαίνει από φέτος στη παραλία, πιο κοντά στην αυλή του Αγ. Κωνσταντίνου και μαζί με την «Μαγνήτων Κιβωτός» συνδιοργανώνεται ένα εννιαήμερο πολιτισμού και ψυχαγωγίας, αφιερωμένο στη θάλασσα και την Αλεξάνδρεια, στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας.

Κάθε απόγευμα από τις 7.00 μ.μ. μέχρι αργά το βράδυ παράλληλα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις μπροστά από τον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου θα μπορούν όλοι να χαρούν και να ξεφυλλίσουν τα βιβλία, αλλά και να παρακολουθήσουν τα δρώμενα. «Η γιορτή βιβλίου επιστρέφει ανανεωμένη και μαζί με τη «Μαγνήτων Κιβωτός» ξεκινούν από κοινού ένα ταξίδι για τη διάσωση και την ανανέωση του πολιτιστικού αποθέματος της Μαγνησίας. Πρώτο μέλημα της γιορτής βιβλίου είναι η άμεση επαφή με το πολιτιστικό αγαθό που λέγεται βιβλίο, αλλά και η συνομιλία με τους αναγνώστες. Η πολυμορφική γιορτή είναι η πρώτη στην πόλη μας και όλοι φιλοδοξούμε να τύχει της εύνοιας όλων των συμπολιτών μας» υπογραμμίζει ο Χρήστος Αγιώτης, πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοπωλών Χαρτοπωλών Εκδοτών Ν. Μαγνησίας, αναφερόμενος στον θεσμό που επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου