ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στερεοσκοπικές φωτογραφίες στο Μουσείο Πόλης Βόλου

στερεοσκοπικές-φωτογραφίες-στο-μουσ-488510

Ολοκληρώνεται η έκθεση του Ευστάθιου Ζαφραντζά στο Μουσείο Πόλης

Ολοκληρώνεται η έκθεση «Στερεοσκοπικές φωτογραφίες του Βόλου του Ευστάθιου Αθ. Ζαφραντζά» μετά από 8 μήνες επιτυχημένης παρουσίας στο Μουσείο Πόλης. Αύριο Κυριακή 2 Ιουνίου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία για μια τελευταία τρισδιάστατη ξενάγηση στον σύγχρονο Βόλο με τον φακό του Ευστάθιου Αθ. Ζαφραντζά.

Η έκθεση, που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου και το «Κοινό των Μαγνήτων», περιελάμβανε θέματα από τον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή, όπως πανοραμικές απόψεις, αρχαιότητες, το παραλιακό μέτωπο με το λιμάνι και την «Αργώ», εκδηλώσεις και σκηνές καθημερινότητας.

Μέσα από ένα μικρό, αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα στερεοσκοπικών φωτογραφιών ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει πόσο διαφορετική είναι η θέαση σε σύγκριση με τις συνηθισμένες δισδιάστατες φωτογραφίες, καθώς προστίθεται η τρίτη διάσταση και η φωτογραφία προσομοιάζει στην πραγματικότητα. Επιπλέον, η έκθεση παρουσίαζε παλιές στερεοσκοπικές φωτογραφικές μηχανές, στερεοσκόπια, που χρησιμοποιούνται για τη θέαση των στερεοσκοπικών φωτογραφιών κι έναν ενδεικτικό αριθμό «χαρακτικών προοπτικής» των 18ου και 19ου αιώνα.

Η έκθεση «συνόδευσε» την πολύμηνη προετοιμασία της νέας μόνιμης έκθεσης του Μουσείου Πόλης «Βόλος 10+ Ιστορίες» και προσέλκυσε το ενδιαφέρον του κοινού αφήνοντας θετικές εντυπώσεις.

Παράλληλα ξεκινούν οι προετοιμασίες για τη νέα περιοδική έκθεση στο Μουσείο Πόλης για τα 10 χρόνια του διαγωνισμού φωτογραφίας «Δημήτρης Λέτσιος» σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Βόλου.

Ωρες λειτουργίας του Μουσείου Πόλης Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή 10.30 – 13.30, Τετάρτη, Παρασκευή 10.30 – 13.30 και 18.00 – 21.00. Τη Δευτέρα κλειστά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου