ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Η ωραία κοιμωμένη» στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας

η-ωραία-κοιμωμένη-στο-πολιτιστικό-κ-488782

Μουσικοθεατρική παράσταση από τo Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Η ωραία κοιμωμένη» διοργανώνεται σήμερα Σάββατο 1 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στο κλειστό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας (Μανδηλαρά και Σταδίου).

Η παράσταση παρουσιάζεται από τα εργαστήρια θεατρικής αγωγής, μουσικού συνόλου και μουσικοκινητικής αγωγής του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο του 3ου φεστιβάλ παιδικής έκφρασης και δημιουργίας που διοργανώνει η ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ.

Το θεατρικό κείμενο της παράστασης βασίζεται στο κλασικό παραμύθι «Η ωραία κοιμωμένη» ή αλλιώς «Η ωραία κοιμωμένη του δάσους» του λαογράφου, συγγραφέα, μέλους της Γαλλικής Ακαδημίας Σαρλ Περό και στο παραμύθι «Το δάσος που κοιμόταν» της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ. Η μουσική που ακούγεται στην παράσταση είναι του Πιότρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι από το ομώνυμο μπαλέτο, αλλά και μουσικά μοτίβα άλλων συνθετών.

Η υπόθεση του παραμυθιού του Περό είναι γνωστή σε όλους και έχει κεντρικό θέμα το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, καθώς και τη συνεχή μάχη του καλού με το κακό. Η Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ στο παραμύθι «Το δάσος που κοιμόταν» στέκεται στο πλέον σημαντικό γεγονός του παραμυθιού, σε αυτό που κινεί ολόκληρη την ιστορία, στον ύπνο τον βαθύ όλων των όντων. Η συγγραφέας μεταμορφώνει το δάσος του κλασικού παραμυθιού σε μια σύγχρονη, κοιμισμένη πόλη. Η οπτική του πρίγκιπα είναι εκείνη που κινεί τώρα τα νήματα της ιστορίας. Στο κείμενο της θεατρικής παράστασης των παιδιών του ΚΔΑΠ η πραγματική αγάπη είναι η κινητήριος δύναμη. Στην παράσταση συμμετέχουν 89 παιδιά, ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

Δραματουργική επεξεργασία – σκηνοθεσία Κατερίνα Τσιώνα θεατρολόγος. Υπεύθυνες των τμημάτων θεατρικής αγωγής Ασημένια Ζήση θεατρολόγος, Κατερίνα Τσιώνα θεατρολόγος.

Υπεύθυνη των τμημάτων μουσικού συνόλου και μουσικοκινητικής αγωγής Θεοδώρα Μαγαλιού μουσικός, βιολοντσέλο Δέσποινα Λουκίδου μουσικός.

Σχεδιασμός και κατασκευή κοστουμιών Αναστασίου Χρυσούλα, Καραγιάννη Γαρυφαλιά, Αιμιλία Παρασχούδη – Χέμμινγκ ειδικότητα ενδύματος του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ με την επιμέλεια της εκπαιδεύτριας Ολγας Οικονόμου.

Σχεδιασμός και κατασκευή σκηνικών αντικειμένων, σχεδιασμός και κατασκευή κοστουμιών Χαράλαμπος Φωτόπουλος εικαστικός, Κατερίνα Γκρίμπα εικαστικός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου