ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Φεστιβάλ Παιδικής Τέχνης στην Νέα Ιωνία

φεστιβάλ-παιδικής-τέχνης-στην-νέα-ιων-509041

Με τίτλο “ΖΟΟΜe στα ΚΔΑΠ”, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, το Β’ ΚΔΑΠ Βόλου και το Στέκι Παιδιού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου οργανώνουν και φέτος το Φεστιβάλ Παιδικής Τέχνης στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Με κοινό σημείο αναφοράς για όλους τους συμμετέχοντες, το ενδιαφέρον για την καλλιτεχνική δημιουργία, τον πολιτισμό και την άρση των εμποδίων που στέκονται ανάμεσα στους ανθρώπους, το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει έκθεση εικαστικών έργων των παιδιών που συμμετέχουν στις παραπάνω δομές, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις και ανοιχτά εργαστήρια.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 27 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 3 Ιουνίου και είναι ανοιχτές για όλους όσους θέλουν να συμμετέχουν σε αυτή την όμορφη καλλιτεχνική γιορτή και κυρίως για τους μικρούς πολίτες. Η έκθεση εικαστικών εργαστηρίων εγκαινιάζεται στις 27 Μαΐου, στις 20.00, και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων.

Στις δομές της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ κάθε παιδί είναι σημαντικό και απαραίτητο· ένας μικρός καλλιτέχνης, ένας μικρός δημιουργός. Στην αντίληψη τους, η επαφή του παιδιού με κάθε μορφή τέχνης αναπτύσσει την αισθητική εμπειρία του και καλλιεργεί τη δημιουργική του ικανότητα, καθώς και την ικανότητα του για κριτικό στοχασμό. Αναφορικά λοιπόν με την Τέχνη και ιδίως με τις εικαστικές τέχνες, οι οποίες είναι πιο κοντά στο παιδί, η γνώση τους είναι αναγκαία και η συμβολή τους καθοριστική, καθώς έχουν τη δική τους «γλώσσα», το δικό τους συντακτικό, το ιδιαίτερο λεξιλόγιο και τη γραμματική τους, η γνώση των οποίων δίνει νόημα στην επικοινωνία των παιδιών. Μέσω της εικαστικής απόδοσης επιτυγχάνεται η επικοινωνία ιδεών, νοημάτων, πληροφοριών με τρόπους ιδιαίτερους που ίσως καμία άλλη δημιουργική δραστηριότητα δεν μπορεί να αποδώσει.

Τα παιδιά στις δομές είναι ενεργοί μέτοχοι και όχι απλοί παρατηρητές. Μέσα από τις δραστηριότητες στις οποίες μετέχουν, χαρτογραφούν φιλίες και συμπάθειες με τους συνομηλίκους τους, επεξεργάζονται επιθυμίες, φόβους και ανασφάλειες, διηγούνται σημαντικές για τη ζωή τους ιστορίες, μαθαίνουν πώς να συνυπάρχουν, εμβαθύνουν περισσότερο στο Εγώ, στην ανακάλυψη και κατανόηση του εαυτού τους και των γύρω τους με έναν τρόπο ολιστικό που νοηματοδοτεί το σύνολο της ζωής τους.

Με αφορμή λοιπόν τη λήξη του χειμερινού προγράμματος των εργαστηρίων ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ σε συνεργασία με το Β’ ΚΔΑΠ Βόλου και το Στέκι Παιδιού του ΔΟΕΑΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, διοργανώνουν ένα πολύχρωμο φεστιβάλ παιδικής τέχνης. Με αφετηρία τα εικαστικά, τη μουσική, το θέατρο και το βιβλίο, τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται οι δομές και στόχο το παιδί, οι υπεύθυνοι της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ έχουν τη χαρά να οργανώσουν τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για να αναδείξουν τις δράσεις και την παιδαγωγική διαδικασία που εφαρμόζεται στις δομές στη διάρκεια της χρονιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου