Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-04-19, 19:29:45
Επίσημη πρεμιέρα της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

Το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου παρουσιάζει «Τα μάτια τέσσερα» του πολυβραβευμένου Γιάννη Τσίρου

 

Η επίσημη πρεμιέρα της νέας παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου «Τα μάτια τέσσερα», του πολυβραβευμένου συγγραφέα Γιάννη Τσίρου, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου στις 21.15 στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Ενα έργο σύγχρονο, ουσιώδες, αιχμηρό, χωρίς υπερβολές, λιτό, αλλά και πολυεπίπεδο, το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο δραματουργίας Καρόλου Κουν 2010.

Σε περίοδο μιας αχαλίνωτης κρατικής και κοινωνικής διαφθοράς και αδιαφορίας, με αφορμή την κλοπή ενός κραγιόν από την άνεργη νεαρή Αννα, ο μηχανισμός του νόμου μπαίνει σε λειτουργία. Η προσπάθειά της να διαφύγει της σύλληψης, της προσάπτει την επιπλέον κατηγορία της αντίστασης κατά της Αρχής, αλλά και τον τραυματισμό της από πυροβολισμό στο πόδι. Κι ενώ το πόδι της μολύνεται από γάγγραινα και κακοφορμίζει, ο ηλικιωμένος παππούς της ακροβατεί μεταξύ των εξουσιών ζητώντας δικαίωση. Μια αστυνομικός, ένας βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ένας ανώτερος δικαστής, ένας δημοσιογράφος της τηλεόρασης, αλλά και το περιβάλλον τους εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση, επιβεβαιώνοντας την αδυναμία τους και το απύθμενο χάος της Δικαιοσύνης. Το γράμμα του νόμου εξαντλείται, αφήνοντας ακρωτηριασμένη τη νεαρή Αννα, αλλά και έκθετες τις τέσσερις εξουσίες.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει αναλάβει ο Γρηγόρης Γαλάτης, ο οποίος αναφέρει για τη νέα παραγωγή πως «η προσπάθεια και οι δυνάμεις μας εστίασαν στο να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις ανάγκες του έργου και στην ανάγκη μας για επικοινωνία, ουσιαστικές σχέσεις και αληθινά ερεθίσματα. Οφείλουμε να δημιουργούμε και να συντηρούμε εκείνο τον χώρο μέσα μας, που επιτρέπει και εκφράζει αυτή την ανάγκη». Τη σκηνογραφία της παράστασης έχει αναλάβει ο Αλέξης Ψυχούλης, τη μουσική ο Νίκος Μεργιαλής, τα κοστούμια η Ασπασία Μπότα και τις φωτογραφίες ο Λευτέρης Πλαβός. Παίζουν με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί Σύνθια Μπατσή, Μπέτυ Νικολέση, Βλάσσης Ζώτης, Γιάννης Κοτσαρίνης, Νιόβη Κωστοπούλου, Γρηγόρης Γαλάτης, Μαρία Μαργαρίτη, Μαρία Γιουρμετάκη.

Η παραγωγή εντάσσεται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης 2018 - 2020 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

Ημέρες και ώρες των παραστάσεων Πέμπτη έως Σάββατο στις 21.15 και Κυριακή στις 20.00 έως 12 Μαΐου (εξαιρείται η Μ. Εβδομάδα) στο θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής (Χατζηαργύρη με Ρήγα Φεραίου).

Προπώληση εισιτηρίων «Δίαυλος» (Σκενδεράνη 11, τηλ. 2421025363) Δευτέρα 18.00 – 20.00, Τρίτη και Τετάρτη 10.00 – 13.00 και 18.00 – 20.00, Πέμπτη 10.00 – 13.00 και στο ταμείο του θεάτρου μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης (τηλ.: 2421027441). Η προπώληση στον «Δίαυλο» δεν θα ισχύει από 22 Απριλίου έως 3 Μαΐου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
1
=