Προβολές ντοκιμαντέρ στο Αθανασάκειο Μουσείο Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2019-04-17, 12:22:18
Προβολές ντοκιμαντέρ στο Αθανασάκειο Μουσείο Βόλου

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

 

Με τη συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας πραγματοποιείται η εβδομάδα δράσης για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας το 2019 με θέμα «Η αρχαιολογία στην οθόνη». Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας συμμετέχει στις εκδηλώσεις με την προβολή αρχαιολογικών ταινιών για το έργο της Υπηρεσίας, τον πολιτισμό και τα μνημεία της Μαγνησίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στις 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.

Θα προβληθούν τα ακόλουθα βίντεο: Προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο «Νεολιθικός πολιτισμός». Το ντοκιμαντέρ του Βολιώτη σκηνοθέτη Γιώργη Ψαρρά δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Raphael και παρουσιάζει με άμεσο και συνοπτικό τρόπο όλα τα στοιχεία που αφορούν στον τρόπο ζωής στη νεολιθική εποχή. Στην κινηματογράφηση χρησιμοποιήθηκε υλικό από το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, ενώ οι εξωτερικές λήψεις έγιναν στους αρχαιολογικούς χώρους Διμηνίου και Σέσκλου, στην αναπαράσταση των νεολιθικών οικίσκων στο πάρκο του Αναύρου και σε διάφορες περιοχές της Μαγνησίας.

Προβολή βίντεο με τίτλο «Γορίτσα - Γνωριμία με τα μνημεία της αρχαίας πόλης». Το βίντεο δημιουργήθηκε για τις ανάγκες εκπαιδευτικού προγράμματος που σχεδιάστηκε από τη μουσειοπαιδαγωγό της ΕΦΑ Μαγνησίας Ευμορφία Τσιαμάγκα και τους αρχαιολόγους Ιωάννα Μαμαλούδη, Μαριάνθη Ραφτοπούλου και Μιχάλη Ανετάκη, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών 2017. Το βίντεο βοηθά στην καλύτερη κατανόηση των μνημείων του λόφου, καθώς τα ορατά είναι ελάχιστα. Μέσω της προβολής τα παιδιά πληροφορούνται για την ιστορία της πόλης και τα σημαντικότερα στοιχεία που υπάρχουν σε αυτή.

Προβολή βίντεο με τίτλο «Οι Αλείς ξανάρχονται». Το βίντεο, σε επιμέλεια της αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας Ελένης Χρυσοπούλου, δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια δράσης, που πραγματοποιήθηκε από τις αρχαιολόγους Βασιλική Ροντήρη και Δέσποινα Ευσταθίου στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αλου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών του ΥΠΠΟΑ για το έτος 2018.

Προβολή βίντεο με τίτλο «Προ – ιστορίες φωτιάς». Το βίντεο, σε επιμέλεια της αρχαιολόγου της ίδιας Υπηρεσίας Ελένης Χρυσοπούλου, παρουσιάζει ένα βιωματικό εργαστήρι, που αφορά σε πειραματικό ψήσιμο αγγείων σε ανοιχτή φωτιά και πραγματοποιήθηκε από τις αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας Βασιλική Ροντήρη και Αιμιλία Καλογιάννη, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2016. Παντέχνου πυρός σέλας. Λαμπερές ιστορίες φωτιάς», στον αύλειο χώρο του Γιαννοπούλειου Αρχαιολογικού Μουσείου Αλμυρού.

Προβολή βίντεο με τίτλο «Μνημεία της Μαγνησίας». Το βίντεο, διάρκειας 10΄, δημιουργήθηκε από το Σωματείο «Οι φίλοι του Αθανασάκειου Μουσείου Βόλου», σε συνεργασία με τις αρχαιολόγους της Υπηρεσίας Ελισάβετ Νικολάου, Ελένη Χρυσοπούλου και Ευαγγελία Σταμέλου, για την προβολή του αρχαιολογικού και μνημειακού πλούτου της Μαγνησίας.Είσοδος ελεύθερη.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
9
=