ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Αγγελόπουλου στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου

παρουσίαση-βιβλίου-του-γιώργου-αγγελ-546161

Παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Γιώργου Αγγελόπουλου στον Βόλο

Το βιβλίο του Γιώργου Αγγελόπουλου «Ντάνος μια αφήγηση στην Αυγή Σαββίδου» παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου στις 20.00 στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου (Πολυμέρη – Ιωάννου Καρτάλη) από την εκδοτική «Αθηνών» και το περιοδικό «Wish». Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενώ θα προλογίσει η εκδότρια Χριστιάνα Χριστοπούλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η χρυσή ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος θα υπογράψει τη συλλεκτική έκδοση του βιβλίου του, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο γνωστός πια σε όλη την Ελλάδα, αλλά και όχι µόνο ως Ντάνος, ξετυλίγει σε αυτό το βιβλίο το κουβάρι της ζωής του. Ενας άνθρωπος που ξεκίνησε από µια απλή ζωή στο νησί της Σκιάθου, έφτασε να γίνει αναγνωρίσιµος σε όλη τη χώρα, µε εφόδια την υποµονή, την επιµονή, την αλληλεγγύη και τη σκληρή προσπάθεια. Αντιµετωπίζοντας τις δυσκολίες της ζωής από πολύ µικρός, ο Γιώργος Αγγελόπουλος έµαθε από νωρίς την αξία της σκληρής δουλειάς, της ανεξαρτησίας, αλλά και της στενής σύνδεσης µε τους αγαπηµένους του ανθρώπους. ∆εν έγινε ποτέ µοιρολάτρης, αλλά ένας άνθρωπος δεκτικός στην αλλαγή, τη διαφορετικότητα, την αναζήτηση κάθε νέας πρόκλησης. Εµαθε να τιθασεύει τα αρνητικά του συναισθήµατα και αυτό τον έκανε κάθε φορά και πιο δυνατό.

Από τη µικρή και κλειστή κοινωνία της Σκιάθου της δεκαετίας του ΄80, όπου έκανε πολλές διαφορετικές δουλειές, πήγε στον Βόλο για να παίξει επαγγελµατικά ποδόσφαιρο, γνώρισε τον έρωτα, έζησε έντονα, για να επιστρέψει στη Σκιάθο και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Μετά ήρθε το Survivor, µια «µικρογραφία της πραγματικής ζωής» όπως γράφει, που απέδειξε την αξία του σε όλη τη χώρα και αγαπήθηκε από χιλιάδες ανθρώπους.

Το βιβλίο του Γιώργου Αγγελόπουλου είναι η αυτοβιογραφική διήγηση ενός ανθρώπου, που κοιτούσε µόνο µπροστά. Το βιβλίο αυτό περιγράφει την πορεία ενός ανθρώπου, όπως την έζησε ο ίδιος και όπως θέλει να την αφηγηθεί γλαφυρά στους άλλους για να καταλάβουν ποιος πραγματικά είναι. Είναι ταυτόχρονα ένα ψυχογράφηµα, µια αυτοβιογραφία και όπως γράφει µια παρότρυνση «σε αυτούς που ψάχνουν να αντικρίσουν τη δική τους δύναµη». Χορηγός επικοινωνίας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου