ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στον Ντα Βίντσι

αφιέρωμα-στον-ντα-βίντσι-555293

Πλήθος κόσμου στην έκθεση για τη ζωή και το έργο του κορυφαίου αναγεννησιακού καλλιτέχνη

Πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας, ενήλικες, παιδιά και μαθητές, επισκέπτεται την έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη της Αναγέννησης Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που λειτουργεί στο «Ergon Showground» έως τις 15 Απριλίου με αφορμή τα 500 χρόνια από τον θάνατό του.

Η έκθεση διοργανώνεται από το «Ergon Showground», που βρίσκεται στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός» και υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και άλλους φορείς.

Οι επισκέπτες, που προέρχονται από τον Βόλο, τη Μαγνησία και άλλες περιοχές, περιεργάζονται με ενδιαφέρον την έκθεση 20 – 25 μοντέλων των μηχανών του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που αναπαράχθηκαν πιστά από σχέδια του ίδιου με τη χρήση υλικών της εποχής, ξύλο, μέταλλο, κορδόνι, υφάσματα. Πολλά από τα μηχανήματα είναι διαδραστικά και οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τη λειτουργία τους.

Παρότι τα μηχανήματα αποτελούν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, η έκθεση εμπλουτίζεται με ένα αποκλειστικό ντοκιμαντέρ του «History Channel» για τη ζωή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι διάρκειας 20 λεπτών, με βίντεο 3D για τη λειτουργία των μηχανών και ξενάγηση στα έργα του ζωγράφου και αρχιτέκτονα, που αναλύονται, εστιάζοντας ταυτόχρονα στις λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής του.

Η έκθεση, που βρίσκεται στο επίκεντρο και των σχολικών εκδρομών, ολοκληρώνεται με επίσκεψη στην αναγεννησιακή πλατεία, που θα διαμορφωθεί στον εξωτερικό χώρο και συμμετοχή των παιδιών/μαθητών σε διαδραστικά εργαστήρια εμπνευσμένα από τις θεματικές ενότητες της έκθεσης, που τα παιδιά καλούνται να συμμετέχουν δημιουργικά δουλεύοντας με διάφορα υλικά και χρώματα ή κατασκευάζοντας κάποιο μοντέλο των μηχανών που είδαν στην έκθεση.

Ειδικότερα, η πλατεία μάς ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, προσφέροντας στους επισκέπτες μια γεύση από την καθημερινή ζωή της Αναγέννησης, το ακμάζον εμπόριο και όλες τις πτυχές που ενέπνευσαν τις τέχνες και τον πολιτισμό της εποχής.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά με είσοδο ανά 30 λεπτά, Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30 – 13.00 (σχολικές επισκέψεις) και 17.00 – 20.30 και Σάββατο – Κυριακή 11.00 – 20.00. Η τιμή εισόδου είναι 12 ευρώ, η τιμή προπώλησης 10 ευρώ, για τα σχολεία 5 ευρώ και το οικογενειακό για τέσσερα άτομα 30 ευρώ. Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 6943167200 καθημερινά 09.00 – 14.00.

Χορηγός επικοινωνίας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου