ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αναγεννησιακό χρώμα στον πολυχώρο Τσαλαπάτα

αναγεννησιακό-χρώμα-στον-πολυχώρο-τσ-565305

Δεκάδες Βολιώτες στα εγκαίνια της έκθεσης για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι

Το μεγαλείο της έμπνευσης, του έργου και της προσωπικότητας του Λεονάρντο Ντα Βίντσι υπογραμμίζεται στην έκθεση, που εγκαινιάστηκε χθες στο «Ergon Showground» στον πολυχώρο Τσαλαπάτα.

Δεκάδες Βολιώτες συγκέντρωσε η επίσημη πρώτη της έκθεσης για τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη της Αναγέννησης Leonardo Da Vinci, που εκτείνεται σε ενδιαφέρουσες θεματικές, που προσελκύουν βλέμματα θαυμασμού.

Αναγεννησιακές φιγούρες υποδέχονταν τους επισκέπτες, δίνοντας το στίγμα της εποχής που σημάδεψε ανεξίτηλα την δημιουργική έκφραση σε όλες τις εκφάνσεις της.

Η συγκεκριμένη έκθεση ταξίδεψε για πρώτη φορά από τη Βενετία στον Βόλο με αφορμή τα 500 χρόνια από τον θάνατό του και «περιλαμβάνει το σύνολο του έργου του, που αποκαλύπτει όλες τις πτυχές της προσωπικότητάς του» όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ντία Μουτσινά πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός».

Η έκθεση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες περιλαμβάνει αντίγραφα έργων του Ντα Βίντσι, των κατασκευών που αποδεικνύουν τη μεγαλοφυή του σκέψη, αλλά και ενδυματολογικές επιλογές της Αναγέννησης. Παράλληλα ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να οδηγηθεί στην αναγεννησιακή πλατεία, που διαμορφώθηκε στον εξωτερικό χώρο, ενώ τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε διαδραστικά εργαστήρια εμπνευσμένα από τις θεματικές ενότητες της έκθεσης.

Διοργανωτές είναι το «Ergon Showground» σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός» και υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και άλλους φορείς και θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά με είσοδο ανά 30 λεπτά, Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30 – 13.00 (σχολικές επισκέψεις) και 17.00 – 20.30 και Σάββατο – Κυριακή 11.00 – 20.00.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου