ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αφιέρωμα στον Ντα Βίντσι

αφιέρωμα-στον-ντα-βίντσι-567177

Εγκαινιάζεται απόψε στον Βόλο η μεγαλειώδης έκθεση για το έργο του κορυφαίου καλλιτέχνη

Εγκαινιάζεται σήμερα Τρίτη στις 9.00 μ.μ. στο «Ergon Showground», που βρίσκεται στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, η έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη της Αναγέννησης Leonardo Da Vinci.

Η έκθεση διοργανώνεται από το «Ergon Showground» σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός» και υποστηρίζεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Β. Σποράδων, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και άλλους φορείς και θα διαρκέσει έως τις 15 Απριλίου με αφορμή τα 500 χρόνια από τον θάνατό του.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά με είσοδο ανά 30 λεπτά, Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30 – 13.00 (σχολικές επισκέψεις) και 17.00 – 20.30 και Σάββατο – Κυριακή 11.00 – 20.00.

Προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη και αναδεικνύει σε διεθνές επίπεδο το ταλέντο του Leonardo, που δεν περιορίζεται στον καλλιτεχνικό τομέα, αλλά προσφέρει ένα αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο της επιστήμης και της μηχανικής.

Πρόκειται για μια έκθεση 20 – 25 μοντέλων των μηχανών του Λεονάρντο, που αναπαράχθηκαν πιστά από σχέδια που λήφθηκαν απευθείας από τους ατλαντικούς κώδικες χρησιμοποιώντας υλικά της εποχής, ξύλο, μέταλλο, κορδόνι, υφάσματα. Πολλά από τα μηχανήματα είναι διαδραστικά και οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τη λειτουργία τους.

Αν και τα μηχανήματα αποτελούν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, η έκθεση εμπλουτίζεται με ένα αποκλειστικό ντοκιμαντέρ του «History Channel» για τη ζωή του Leonardo Da Vinci διάρκειας 20 λεπτών, με βίντεο 3D για τη λειτουργία των μηχανών και ξενάγηση στα έργα του Leonardo, ζωγράφου και αρχιτέκτονα, που αναλύονται, εστιάζοντας ταυτόχρονα στις λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής του Λεονάρντο Nτα Βίντσι.

Η έκθεση ολοκληρώνεται με επίσκεψη στην αναγεννησιακή πλατεία, που θα διαμορφωθεί στον εξωτερικό χώρο και συμμετοχή των παιδιών/μαθητών σε διαδραστικά εργαστήρια εμπνευσμένα από τις θεματικές ενότητες της έκθεσης, που τα παιδιά καλούνται να συμμετέχουν δημιουργικά δουλεύοντας με διάφορα υλικά και χρώματα ή κατασκευάζοντας κάποιο μοντέλο των μηχανών που είδαν στην έκθεση.

Η τιμή εισόδου είναι 12 ευρώ, η τιμή προπώλησης 10 ευρώ, για τα σχολεία 5 ευρώ και το οικογενειακό (4 άτομα) 30 ευρώ. Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 6943167200 καθημερινά 09.00 – 14.00.

Χορηγός επικοινωνίας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου