ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ρεσιτάλ κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου

ρεσιτάλ-κιθάρας-στο-δημοτικό-ωδείο-βό-602792

Μεγάλοι συνθέτες σε έξι χορδές δίνουν το «παρών» στον «Χειμωνανθό»

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται ο πέμπτος χειμώνας για τον «Χειμωνανθό», τον ετήσιο κύκλο εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Η επόμενη συναυλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 2 Μαρτίου στην αίθουσα «Ερση Σαράτση» του Δ.Ω.Β. στις 20.30. Πρόκειται για το ρεσιτάλ του Θωμά Αθανασέλου, ο οποίος θα ερμηνεύσει έργα αυθεντικά γραμμένα, αλλά και μεταγραφές για το εξάχορδο όργανο. Μεταξύ άλλων θα ακουστεί η περίφημη Chaconneτου J.S. Bach γραμμένη στις αρχές του 1700, η πέμπτη και τελευταία κίνηση της 2ης παρτίτας σε ρε ελάσσονα για σόλο βιολί, ένα από τα πιο αριστουργηματικά έργα της μουσικής, που ο συνθέτης αποτυπώνει έναν ολόκληρο κόσμο με τις βαθύτερες σκέψεις και τα πιο δυνατά συναισθήματα.

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος είναι αφιερωμένο στην επαναστατική μουσική του Astor Piazzolla, του μεγαλοφυούς συνθέτη που μετουσίωσε μια γήινη, αισθησιακή, ακόμα και ανυπόληπτη λαϊκή μουσική και την ανέδειξε σε μια εκλεπτυσμένη μορφή υψηλής τέχνης. Από τις τέσσερις εποχές του μακρινού Buenos Aires στην πιο αντιπροσωπευτική μελωδία του συνθέτη το Adios Nonino

O Θωμάς Αθανασέλος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1990. Είναι μέλος του κιθαριστικού συνόλου «Quitartetto», έχει δώσει, επίσης, ατομικά ρεσιτάλ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στη Βιέννη και έχει παρουσιάσει και ηχογραφήσει δικές του συνθέσεις με διάφορες συνεργασίες (Steelmuse, The Blue Jazz Duo). Εργα του έχουν εκδοθεί και δημοσιευτεί από τον εκδοτικό οίκο Bergmann Edition και την Candyrat Records.

Τον Ιανουάριο του 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ «In Memoriam» με έργα των Astor Piazzolla, Sergio Assad, καθώς και jazz standards και δικές του συνθέσεις αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Από το 2015 έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ κιθάρας Λάρισας σε συνεργασία με τη σχολή κιθάρας «Κιθαρωδείο».

Η συμβολική τιμή εισόδου στη συναυλία είναι 3 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου