ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Το νησί των σκλάβων»

το-νησί-των-σκλάβων-612498

Συνεχίζονται οι θεατρικές παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρεμιέρας της κωμωδίας «Το νησί των σκλάβων» του Μαριβό, που γοήτευσε μικρούς και μεγάλους στο κατάμεστο θέατρο της Πειραματικής Σκηνής, παρουσιάζεται και αυτή την Κυριακή η παράσταση.

Η Πειραματική Σκηνή συνεχίζει το ταξίδι στην ιστορία του θεάτρου για μικρούς και μεγάλους με το κλασικό έργο του Πιερ Ντε Μαριβό «Το νησί των σκλάβων», που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1725. Το έργο του Μαριβό είναι μια απόπειρα ανακάλυψης της ανθρώπινης ταυτότητας, αφού αν υπάρχει κάτι που διαφοροποιεί τον άνθρωπο από το κτήνος είναι η λογική, γιατί μόνο αυτή επιτρέπει στους ανθρώπους να επικοινωνούν και να βελτιώνονται.

«Το νησί των σκλάβων» είναι ο τόπος που ναυαγούν δυο ευγενείς από την Αθήνα μαζί με τους δούλους τους. Οι κάτοικοι του νησιού είναι απόγονοι σκλάβων, που εκατό χρόνια νωρίτερα επαναστάτησαν και εγκαταστάθηκαν εκεί, ιδρύοντας μια νέα κοινότητα. Ο καλομαθημένος Ιφικράτης και η αλαζονική Ευφροσύνη θα αιφνιδιαστούν μπροστά στην ιδιότυπη μαθητεία που τους επιβάλλεται. Δεν θα τους επιτραπεί να φύγουν, αν δεν υπηρετήσουν οι ίδιοι τους τωρινούς τους δούλους.

Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρίας Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Καριοφύλλης Καδόγλου, Δημήτρης Πανταζής, Θάλεια Κόγκα, Ζωή Τσιάμη, Γεωργία Ζορμπά.

Το έργο παίζεται κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. ώς την Κυριακή 17 Μαρτίου, με γενική είσοδο 5 ευρώ.

Παραστάσεις για τα σχολεία που θέλουν να παρακολουθήσουν το έργο δίνονται στον ίδιο χώρο, έπειτα από τηλεφωνική συνεννόηση με την Πειραματική Σκηνή στo τηλέφωνο 6944388045.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου