ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνάντηση ανάγνωσης του βιβλίου «Ο Μικρός Πρίγκιπας»

συνάντηση-ανάγνωσης-του-βιβλίου-ο-μι-614153

Το 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου και το Κέντρο Γαλλικής Γλώσσας της Παπαγιώτη Δέσποινας σε συνεργασία με τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου και τα καταστήματα Public διοργανώνουν μια συνάντηση ανάγνωσης από μαθητές τους, του βιβλίου “Ο Μικρός Πρίγκιπας” του Antoine de Saint-Exupéry, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας και την έναρξη δράσεων γύρω από τη Γαλλοφωνία, που γιορτάζεται κάθε χρόνο το μήνα Μάρτιο.

Η εκδήλωση θα γίνει στο βιβλιοπωλείο PUBLIC Βόλου, Ογλ 28 & Ι. Κονταράτου 9, το Σάββατο23 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 12:00 -13:00.

Οι μαθητές θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο του «Μικρού Πρίγκιπα» και με την ανάγνωσή τους θα μεταφέρουν στο κοινό τα μηνύματα ζωής που δίνει ο Σαιντ Εξυπερύ μέσα από αυτό το αριστουργηματικό βιβλίο.

Θα γίνει προσπάθεια ανάδειξης του προβληματισμού του συγγραφέα για τον άνθρωπο, τις αξίες, τους στόχους, το ρόλο του στη ζωή και τα συναισθήματά του, ενώ ταυτόχρονα αποπνέει ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς.

Πρόκειται για ένα παραμύθι που οι περισσότεροι διάβασαν όταν ήταν παιδιά, αλλά το κεντρικό νόημα των μηνυμάτων του το αντιλαμβάνεται κανείς καλά στην ενήλικη ζωή του.

Την αληθινή ουσία των πραγμάτων τη γνωρίζουμε με την ψυχή, μαζί με τον Άλλο μέσα από την αδελφοσύνη και την αλληλεγγύη . Με το χτίσιμο της φιλίας , η οποία βασίζεται στην αφοσίωση, κατανόηση και υπευθυνότητα.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται μέσα από τη συνεργασία διάφορων φορέων αναδεικνύοντας τη δύναμη συνεργασίας αλλά και τα διακριτά όρια που μπορεί να υπάρχουν για να ξεπερνιούνται γιατί η ομάδα στόχος είναι κοινή , είναι οι μαθητές στο ταξίδι της γνώσης αλλά και της αυτογνωσίας τους.

Ειδικότερα το 30ό Δ. Σχ. Βόλου πρωτοστατεί τα τελευταία 9 χρόνια σε δράσεις που ενισχύουν τον προβληματισμό γύρω από καίρια εκπαιδευτικά αλλά κι ανθρωπιστικά ζητήματα όπως ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μητρικής Γλώσσας, που τιμάται κάθε χρόνο στις 21 Φεβρουαρίου. Μέσα από αυτές τις δράσεις το συγκεκριμένο σχολείο έρχεται σε επαφή με Βολιώτες επιστήμονες ανά τον κόσμο Σουηδία, Βέλγιο Λουξεμβούργο, Ελβετία, Γαλλία, Γερμανία και Η.Π.Α. και μελετούν τις διαστάσεις του θέματος προβάλλοντας την ανάγκη βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης ή ως ξένης γλώσσας συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός σχολείου ανοιχτού στην κοινωνία, το οποίο διαμορφώνει πολίτες ευαισθητοποιημένους στα σύγχρονα ζητήματα.

Ο Μάρτιος που ακολουθεί όμως είναι ο μήνας της Γαλλοφωνίας, γι’ αυτό και το 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου και το Κέντρο Γαλλικής Γλώσσας της Παπαγιώτη Δέσποινας σε συνεργασία με τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου μέσα από αυτό το κλασσικό έργο θέλουν να αναδείξουν την ανάγκη στήριξης κι ενίσχυσης πολυφωνίας στην εκμάθηση ξένων γλωσσών επισημαίνοντας τους πολλούς και ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου