ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συνεχίζεται η έκθεση του Qafar Rzayev στη Νέα Ιωνία

συνεχίζεται-η-έκθεση-του-qafar-rzayev-στη-νέα-ιων-615570

Συνεχίζεται έως 20 Μαρτίου η έκθεση του Αζέρου καλλιτέχνη Qafar Rzayev στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.

Ο Qafar Rzayev είναι ένας καλλιτέχνης σύγχρονης τέχνης από το Αζερμπαϊτζάν. Ξεκίνησε την καριέρα του με την street art χρησιμοποιώντας graffiti. Αργότερα μεταπήδησε στη ζωγραφική και δοκίμασε τις ικανότητές του στο γραφιστικό σχέδιο (graphic design). Αυτή τη στιγμή πειραματίζεται με όλες τις μορφές εικαστικής τέχνης, χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές και θέματα και ψάχνοντας συνεχώς καλύτερους τρόπους για να εκφράσει τις ιδέες του. Αναζητά την ομορφιά, την αγάπη και την ελευθερία, που αποτελούν σημαντικές εμπνεύσεις για τη δημιουργία έργων που μιλούν για την ισότητα μεταξύ γυναικών και αντρών, την άρση των στερεοτύπων και την καταπολέμηση ξεπερασμένων αντιλήψεων.

Η έκθεση με τίτλο «Αποδοχή» είναι μια εγκατάσταση η οποία συνδιαμορφώνεται από τον θεατή και τον δημιουργό. Μετά το πέρας της κανονικής διάρκειας, η έκθεση μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου και ως εκ τούτου η διαφορετική της τοποθέτηση δημιούργησε νέα εικαστικά αποτελέσματα. Ο θεατής που συμμετέχει διαδραστικά και ενεργά έρχεται αντιμέτωπος με άλλους τρόπους θέασής της.

Τους τελευταίους 9 μήνες ο Qafar πέρασε τον χρόνο του στον Βόλο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συνειδητοποίησε ότι οι Ελληνες και οι Αζέροι έχουν κάτι κοινό, ισχυρές οικογενειακές αξίες. Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές, ωστόσο, είναι ότι η Ελληνίδα γυναίκα σχεδιάζει τη ζωή τους με ένα πιο ελεύθερο τρόπο.

Ο κύριος στόχος του με τα έργα τέχνης που δημιουργεί είναι να προσπαθεί να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να είναι περισσότερο ανοιχτόμυαλοι και να τους παρουσιάζει τα πράγματα από μια διαφορετική οπτική γωνία.

H έκθεση φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας από 14.00 – 21.00 καθημερινά. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο του Πολιτιστικού Κέντρου 2421091150.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου