ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Προβολή ταινίας στο Μεταξουργείο και το «Αχίλλειον»

προβολή-ταινίας-στο-μεταξουργείο-και-619450

Με την ταινία «Lucky» σε σκηνοθεσία Τζον Κάρολ Λιντς συνεχίζονται οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

Η ταινία θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία και τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στο «Αχίλλειον». Ωρα έναρξης 21.30.

Πρωταγωνιστούν Χάρι Ντιν Στάντον, Ντέιβιντ Λιντς, Ρον Λίβινγκστον.

Το κύκνειο άσμα του μεγάλου καρατερίστα του Χάρι Ντιν Στάντον, είναι μία ταινία που υποκλίνεται στους ρόλους της ζωής του, ήσυχη, μοναχική, ιδιόμορφα αστεία, μελαγχολικά τρυφερή και απαράμιλλα γοητευτική, σαν τον ορίζοντα της ερήμου του Τέξας.

Εχοντας για οδηγό έναν χαρισματικό πρωταγωνιστή που επανανοηματοδοτεί τον όρο «ερμηνεία ζωής», το «Lucky» γίνεται ένα μικρό, απολαυστικό έπος, στα χειροποίητα μέτρα του οποίου αποστάζεται η ταπεινή σοφία που συνοψίζει το υποκειμενικό αυτό ταξίδι που λέμε ζωή. Μακριά από κάθε επιτήδευση και με απόλυτη αισθητική συνοχή από πλευράς Τζον Κάρολ Λιντς, η τελευταία κινηματογραφική παράσταση του Στάντον που τον πρόλαβε εν ζωή, στοχάζεται με παιχνιδιάρικα νιχιλιστική διάθεση και σαρδόνιο χιούμορ πάνω στη φιλία, τη θνητότητα, καθώς επίσης και στα λεπτά όρια μεταξύ της μοναξιάς και της συναισθηματικής ερημιάς.

Ειδική μνεία αξίζει όχι μόνο στη φευγάτη, όσο και σπάνια παρουσία του Ντέιβιντ Λιντς μπροστά από την κάμερα, αλλά και στη φωτογραφία του Τιμ Σούρστεντ («Little Miss Sunshine»), η οποία κλείνει πονηρά το μάτι σε ορισμένους από τους σημαντικότερους σταθμούς της αχανούς φιλμογραφίας του Στάντον. Είναι ευτύχημα που ένα φιλμ όπως το «Lucky», που αγαπιέται τόσο απλά και ανεπιτήδευτα, έρχεται να κλείσει επάξια μια μυθική διαδρομή εκατοντάδων ταινιών και αλησμόνητων κινηματογραφικών στιγμών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου