ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Σινέ Λαύκος» με συναίσθημα

σινέ-λαύκος-με-συναίσθημα-640636

Ο Δημήτρης Πιατάς ταξιδεύει στον Βόλο για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο

Ο διάσημος ηθοποιός σε ρόλο συγγραφέα μάς ανοίγει την πόρτα ενός κόσμου αναμνήσεων και ονείρων προβάλλοντας στις σελίδες του «Σινέ Λαύκος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», ριπές μνήμης, αποτυπώματα που χάνονται, επεισόδια ανολοκλήρωτα, ήχους που σβήνουν.

Πλησιάζοντας στα γνωστά από τις σελίδες του λημέρια ο Δημήτρης Πιατάς κάνει μια στάση στον Βόλο και σε συνεργασία με τα «Public» παρουσιάζει το νέο του βιβλίο τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο «Public» (Ογλ 28).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος και ο συγγραφέας – δημοσιογράφος Χρήστος Σιάφκος. Ο Δημήτρης Πιατάς θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Στο προλογικό σημείωμα ο συγγραφέας Σάκης Σερέφας γράφει:

«Υπέρμαχος ενός εκλεπτυσμένου πρωτογονισμού, ο Πιατάς καταβροχθίζει λύπες και χαρές, αναμνήσεις, απουσίες, αισθήματα, τους ανθρώπους και τη φύση, ιστορικά και επιστημονικά δεδομένα, φιλοσοφικές θεωρίες, ποίηση, θέατρο, ταινίες, κόμικς, μύθους, με την ανελέητη όρεξη του ανθρώπου που θέλει να χορτάσει ζωή».

Σε συνέντευξή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δημήτρης Πιατάς αναφέρει ότι το έναυσμα για να ζωντανέψει με λόγο και συναίσθημα το «Σινέ Λαύκος» ήταν η ίδια η περιοχή, οι άνθρωποι, το τοπικό χρώμα, η μαγεία που κρύβεται σε ευτυχισμένες, καθημερινές στιγμές.

«Οταν έχεις ζήσει σαράντα χρόνια περίπου σε μια περιοχή, είναι μία ολόκληρη ζωή και για μένα ήταν επιλογή μου. Δεν προέρχομαι από την περιοχή, λειτούργησε μεταφυσικά η πρόθεσή μου να βρεθώ σε ένα χωριό, το οποίο δεν ήταν σημείο πρώτης αναφοράς στην περιοχή του Πηλίου. Για μένα, όμως, λειτούργησε πολύ ειδικά» όπως αναφέρει ο ίδιος.

Το βιβλίο προέκυψε από τα τετράδια που γέμιζε με σημειώσεις στα ταξίδια του στο αναπαλαιωμένο σπίτι του 1875 που διατηρεί στο χωριό του Πηλίου.

Ως πρωταγωνιστής έχει ερμηνεύσει ρόλους κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου σε συνεργασία µε μεγάλους θεατρικούς φορείς, όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Μέγαρο Μουσικής, η Εθνική Λυρική Σκηνή και µε αρκετά ΔΗΠΕΘΕ. Εχει λάβει μέρος σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παραγωγές, καθώς και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.

To «Σινέ Λαύκος» είναι το τρίτο κατά σειρά βιβλίο του, μετά το «Μηχανάκι, γκόµενα και αρχηγός» (1982) και τη θεατρική διασκευή του έργου «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ» (1997).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου