ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μία ταινία ζωής

μία-ταινία-ζωής-649416

Το 7ο σύστημα ναυτοπροσκόπων Βόλου διοργανώνει εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας

Το 7ο σύστημα ναυτοπροσκόπων Βόλου έχει γράψει τη δική του ιστορία με 70 χρόνια προσφοράς (1948 – 2018) στα παιδιά, την κοινωνία, τον συνάνθρωπο, την πόλη, τη φύση, τη ζωή.

Γιορτάζοντας τη συγκεκριμένη επέτειο διοργανώνει εορταστική εκδήλωση την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας. «Ολοι μαζί, μικροί, μεγάλοι, παλιοί, νέοι θα αρματώσουμε τη βάρκα των αναμνήσεων και με τον άνεμο της νοσταλγίας θα ξετυλίξουμε την ιστορία των εβδομήντα χρόνων. Θα παρουσιαστεί πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από την ιστορία και το παρόν του συστήματος. Επίσης θα γίνει η κοπή της βασιλόπιτας. Είναι η ευκαιρία να θυμηθούμε τα παλιά, να υποσχεθούμε για τα καινούργια» αναφέρουν οι διοργανωτές.

Το 7ο σύστημα ναυτοπροσκόπων Βόλου ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του 1948 και ήταν οι πρώτοι πρόσκοποι με εξειδίκευση στη θάλασσα στον Βόλο. Στεγάσθηκε κατά καιρούς στο σπίτι με τον φοίνικα, στο μέγαρο Σπυρίδη και αλλού, μέχρι που απέκτησε τη δική του στέγη το 1958 στον Αναυρο. Ο ναυτοπροσκοπισμός έγινε τρόπος ζωής, γι΄ αυτό άλλωστε μέλημά τους πάντα ήταν η απόκτηση σκαφών. Το 1957 ναυπηγείται ο «Αργοναύτης» («Μαρμάρω»), το 1975 η βάρκα «Λ. Κατσώνης» και το 1995 το τελευταίο απόκτημα ο «Καββαδίας».

Το 1968 το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων αναγνωρίζοντας τη μέχρι τότε προσφορά του στην κίνηση και στην κοινωνία απονέμει στο σύστημα το μετάλλιο ευδοκίμου υπηρεσίας.

Εκατοντάδες παιδιά του Βόλου έζησαν το ναυτοπροσκοπικό παιχνίδι, μοιράσθηκαν στιγμές αδελφοσύνης, αυτενέργειας, αλληλεγγύης, χαράς, ονείρων και όλοι όσοι βίωσαν τη συγκεκριμένη εμπειρία καλούνται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου