«Η μόδα και τα σύμβολά της»

Τελευταία ενημέρωση: 2019-01-15, 11:35:43
«Η μόδα και τα σύμβολά της»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας με φόντο κοστούμια κινεζικής όπερας

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η μόδα και τα σύμβολά της» διοργανώνει το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) αύριο Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 10.30 - 11.30 και 12.00 -13.00 για σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στον Βόλο. Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή την περιοδική έκθεση «Από τη σκηνή στο μουσείο. Κοστούμια κινεζικής όπερας».

Στην έκθεση παρουσιάζονται δεκατέσσερα περίτεχνα κοστούμια κινεζικής όπερας πλαισιωμένα από οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και μια εντυπωσιακή φορεσιά της εθνοτικής μειονότητας των Μιάο.

Τα κινεζικά κοστούμια θα αποτελέσουν την αφορμή για να αποκαλυφθούν στους μαθητές μυστικά αιώνων για τη χρήση, αλλά και τον συμβολισμό των ενδυμάτων. Τα παιδιά θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, πόσο «αρχαία» είναι το μπικίνι και το τατουάζ, ποια φόρεσε για πρώτη φορά λευκό νυφικό, ενώ αφού δουν ρούχα άλλων εποχών από το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό που συνοδεύει το πρόγραμμα και από τις εκδόσεις του ΠΙΟΠ, θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα μικροσκοπικό ένδυμα εμπνευσμένο από όλα όσα δουν.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων, προσφέρεται δωρεάν.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου και το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00 – 17.00 έως τις 28 Φεβρουαρίου και 10.00 – 18.00 από την 1η Μαρτίου. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 24210 29844.

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=