ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-416551

 

Εκθέσεις
 
* Στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», (ισόγειο-ημιώροφος) λειτουργεί η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Μοράρου με θέμα «Συνομιλία λόγου και εικόνας» για τα 100 χρόνια από την αποδημία του Α. Παπαδιαμάντη. Διάρκεια έκθεσης: έως 25 Μαρτίου. Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10:00-13:00 & 18:00-21:00(Δευτέρα απόγευμα κλειστά), Σάββατο: 10.00 – 13.00
 
 * H Φωτεινή Καφίδα – Τέρρα εκθέτει την καινούργια της δουλειά στο «Βάμμα Νυκτός» που βρίσκεται στην οδό Ιάσονος 155, απέναντι από το Πανεπιστήμιο Βόλου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Μαρτίου και το ωράριο λειτουργίας είναι 10.30 – 20.30. Το τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες είναι 6936156216.
 
* Στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη λειτουργεί φωτογραφική έκθεση σπάνιων τεκμηρίων, η οποία έχει ως θέμα «Από την ζωή των Βλάχων το 1900». Η έκθεση τεκμηρίων του Ιδρύματος Εγνατία Ηπείρου φιλοξενείται για πρώτη φορά στην περιοχή, χάρη στην σύμπραξη του πανελλήνιου και των τοπικών Συλλόγων Βλάχων, με χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ».
 
Θεία Λειτουργία
 
* Σήμερα Σάββατο 12 Μαρτίου και ώρα 7.30 π.μ. – 9.30 π.μ. θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι του Γηροκομείου «Αγιοι Πάντες».
 
* Την Παρασκευή 18 Μαρτίου η ανδρική «Απολλώνειος» Χορωδία, κατά τη Β΄ Στάση των Χαιρετισμών, προς την Υπεραγία Θεοτόκο, θα ψάλλει εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνος Νεαπόλεως Βόλου που βρίσκεται απέναντι από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
 
 
Διάφορες εκδηλώσεις
 
 
* Η προγραμματισμένη εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη «Κυριαζή» ( Κ. Καρτάλη – Κωνσταντά) με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Τσιλιβίδη και θέμα «Η Γυναίκα και η συμβολή της στη ζωοφιλική κίνηση. Σοφία και Λουκία Τοπάλη, αναβάλλεται για την ερχόμενη Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 19.00 στον ίδιο χώρο.
 
* Η ομάδα ΧΕΝ Βόλου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί, διοργανώνει επ’ ευκαιρία του εορτασμού της μέρας της γυναίκας, απογευματινό τη Δευτέρα 14 Μαρτίου στις 18.30 στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Volos Palace» με θέμα «Γυναίκα και τεχνολογία». Ομιλήτριες είναι η κ. Αννα Μαρία Τσικρικώνη-Κατσαρού μέλος της Πανελλήνιας ΧΕΝ και η κ. Τζούλια Τσαλίκη, Αρχιτέκτων Μηχανικός, Περιφερειακή Σύμβουλος Μαγνησίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
 
* Αύριο Κυριακή 13 Μαρτίου στις 5.30 μ.μ. θα γίνει στην αίθουσα της «Χριστιανικής Αγωγής» (Κοραή και Αλεξάνδρας) θρησκευτική ομιλία με θέμα : «Επανάσταση». Ομιλητής θα είναι ο κ. Σταύρος Μποζοβίτης, θεολόγος-συγγραφέας. Όμοια ομιλία θα πραγματοποιηθεί και στην αίθουσα της «Χριστιανικής Αγωγής» Αλμυρού (Αχιλλέως και Μυρμιδόνων) την Δευτέρα 14 Μαρτίου στις 5 μμ.
 
* Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γερμανόγλωσσων Μαγνησίας «Ιάσων» διοργανώνει ομιλία την Τετάρτη 16 Μαρτίου στις 19.30 στην ταβέρνα «Θεόφιλος» στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Θα μιλήσει ο καθηγητής Δρ. Αθ. Κων. Ρούμπος, Phd, με μετάφραση στα γερμανικά από τον κ. Δημήτρη Μλιάμπλια, με θέμα «Το ελαιόδενδρο ως οπωροφόρο, καλλωπιστικό, φαρμακευτικό φυτό και η ιστορία της καλλιέργειάς του».
 
 
*Σήμερα Σάββατο 12 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Οι Τρεις Ιεράρχαι» (Δημητριάδος 180-Ογλ) και στο πλαίσιο της εβδομάδος Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής, ο συμπολίτης μας ιατρός χειρούργος γυναικολόγος κ. Γεώργιος Γεωργαδάκης, θα παρουσιάσει τις προσωπικές βιωματικές του εμπειρίες από το Ιεραποστολικό κλιμάκιο του Κονγκό Αφρικής. Ο ομιλητής θα αναπτύξει το θέμα «Βηματισμοί και εμπειρίες από χώρα όπου υπάρχουν άφθονα ιατρικά επείγοντα και όχι μόνο». Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
 
* Ο Σύλλογος Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι» και ο Δήμος Βόλου θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Τάκη Σαλκιτζόγλου «Η Μικρά Ασία στην Επανάσταση του 1821. Η συμβολή των Μικρασιατών στον εθνικό αγώνα». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Νικόλαος Ιντζεσίλογλου, καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Βικέτος, εκπαιδευτικός, γεν. γραμματέας της «Ενώσεως Σμυρναίων Αθηνών» και ο συγγραφέας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.
 
* Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 12 Μαρτίου στις 20.00 στην αίθουσα Gold Star στον πολυχώρο Τσαλαπάτα. Πρόκειται για μια εκδήλωση αλληλεγγύης για τις οικογένειες παιδιών με αναπηρία, που διοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας και τον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ Ν. Μαγνησίας, με χορηγό επικοινωνίας τον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ». Θα εμφανιστούν οι: Σοφία Καγιά, μέτζο σοπράνο, Μαρία Θωΐδου, σοπράνο, Αννίτα Λεφάκη, πιάνο. Στόχος της βραδιάς είναι να υλοποιηθεί το κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά με αναπηρίες και εισιτήρια προπωλούνται στο CLASSIC.
 
* Μελέτη πατερικών κειμένων πραγματοποιείται κάθε Σάββατο στους Τρεις Ιεράρχες.
 
 
Εκδρομές
 
* Ο Εκδρομικός Ομιλος Βόλου «Νέα Ζωή» πραγματοποιεί στις 13 Μαρτίου στην αίθουσα της Λέσχης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (Τοπάλη 35), την ετήσια γενική συνέλευση των μελών του με θέματα οικονομικό και διοικητικό απολογισμό, οικονομικό προϋπολογισμό, αρχαιρεσίες. Υποψηφιότητες υποβάλλονται έως την Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 12.00.
 
* Ο Φυσιολατρικός Ομιλος Βόλου ο «Παν» προγραμματίζει τις παρακάτω εξορμήσεις: Κυριακή 20 Μαρτίου Οθρυς Μαγνησίας-πεζοπορική, Βρύναινα-Παλαιός Πλάτανος, την Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 7 μ.μ. γενική συνέλευση, εκλογές στα γραφεία του Ομίλου, Παρ, Σαβ, Κυρ 25, 26, 27 Μαρτίου Αράκυνθος-Μεσολόγγι, πεζοπορική/περιηγητική, Κυριακή 3 Απριλίου, Ασπροπόταμος Τρικάλων-ράφτιγκ. Δηλώσεις και πληροφορίες στα γραφεία του Ομίλου, Σόλωνος 2 (Β-18), τηλ 2421024290 κάθε εργάσιμη μέρα το πρωΐ 10.00-12.00 και τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Παρασκευής 6.00-8.00. Επίσης και στο κινητό του Ομίλου 6976904236.
 
* Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Γυμνασίου Θηλέων Βόλου διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην Αθήνα, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου. Πληροφορίες και κρατήσεις στο Vis travel, Αντωνοπούλου 3. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2421031059, 22501.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου