ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Κοστούμια κινεζικής όπερας στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

κοστούμια-κινεζικής-όπερας-στο-μουσε-673256

Εντυπωσιακά κοστούμια από την κινεζική όπερα περιλαμβάνει η εντυπωσιακή έκθεση που κοσμεί το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας στον Βόλο, με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Στην έκθεση παρουσιάζονται δεκατέσσερα περίτεχνα κοστούμια κινεζικής όπερας πλαισιωμένα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, καθώς και μια εντυπωσιακή φορεσιά της εθνοτικής μειονότητας των Μιάο. Υπενθυμίζεται ότι τα εκθέματα αποτελούν μέρος της συλλογής που δωρήθηκε από την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς τον Μάιο του 2018. Την έκθεση στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας εγκαινίασε η πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Zhang Qiyue.

Οπως σημειώνει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς κ. Σοφία Στάικου: «Πρόκειται για μια έκθεση – ταξίδι, που μας μεταφέρει στον συναρπαστικό και πολύχρωμο κόσμο της κινεζικής όπερας. Παράλληλα αποτελεί το επιστέγασμα μιας δυνατής φιλίας ανάμεσα στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Η εμπιστοσύνη που έδειξαν τόσο ο τέως πρέσβης, όσο και η νυν πρέσβειρα κ. Zhang Qiyue στο Ίδρυμα, από την πρώτη στιγμή, είναι ιδιαίτερα τιμητική και συγκινητική για εμάς και πιστεύουμε πως η έκθεση αυτή είναι μόνο η αρχή μίας πολύτιμης συνεργασίας».

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Μαρτίου, με ωράριο λειτουργίας καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00 -17.00 (έως 28/2/2019) και 10.00 -18.00 (από 1/3/2019).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου