«Από τον κάμπο στο Πήλιο...»

Τελευταία ενημέρωση: 2018-12-19, 16:23:04
«Από τον κάμπο στο Πήλιο...»

Οι Σοφαδίτες Μαγνησίας παρουσιάζουν το ημερολόγιό τους

 

Το θεματικό του ημερολόγιο για το 2019 παρουσιάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου, σήμερα Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας.

Το φετινό ημερολόγιο του Συλλόγου, με τίτλο «Από τον κάμπο στο Πήλιο…», εκδόθηκε με τη χορηγία του Δήμου Βόλου και είναι αφιερωμένο στην ανά τους αιώνες μετακίνηση Σοφαδιτών στη Μαγνησία. Ιχνηλατώντας παράλληλα την ιστορική πορεία των περιοχών των Σοφάδων και του Βόλου, η εκδοτική προσπάθεια του Συλλόγου Σοφαδιτών Μαγνησίας αναδεικνύει τις αιτίες που προκάλεσαν τη μετανάστευση από την ευρύτερη περιοχή του σημερινού Δήμου Σοφάδων προς την περιοχή της Μαγνησίας και ιδιαίτερα του Βόλου, ιδίως από την Τουρκοκρατία ώς σήμερα.

Το ημερολόγιο θα παρουσιάσουν, με παράλληλη προβολή εικόνας, η συγγραφέας της μελέτης και πρόεδρος του Συλλόγου, φιλόλογος Ελένη Παπαλοπούλου - Τσέργα και η τ. προϊσταμένη Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, φιλόλογος Εβη Σταφυλά, που μαζί με την πρόεδρο είχε την επιμέλεια της έκδοσης.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικό πρόγραμμα από τη μικτή χορωδία του Δήμου Σοφάδων, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Γιαννέλου και η πολυφωνική χορωδία του Δήμου Βόλου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Καρκάλα, με χριστουγεννιάτικα και άλλα τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο. Τη θεματική σύνδεση με το μουσικό πρόγραμμα των δύο χορωδιών θα κάνει η Αμαλία Γκιζά, διαβάζοντας αποσπάσματα από το μυθιστόρημα του Βασίλη Μητσάκη «Τα παιδιά της κατακόμβης».

Συντονίστρια του προγράμματος η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
7
=