ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Βόλου τιμά τους ευεργέτες της

η-λαϊκή-βιβλιοθήκη-βόλου-τιμά-τους-ευε-687499

Σε ετήσιο θεσμό έχει αναγάγει η διοικητική επιτροπή της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Βόλου – Κληροδότημα Δαμιανού Κυριαζή το ετήσιο μνημόσυνο τιμής στους ευεργέτες του ιδρύματος.

Για τον σκοπό αυτό αύριο Κυριακή 16 Δεκεμβρίου θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου και μετά τη Θεία Λειτουργία μνημόσυνο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ευεργέτες, οι οποίοι από διάφορες θέσεις και σε διαφορετικές χρονολογικές περιόδους έδωσαν μια ιδιαίτερη πολιτιστική αξία στη λειτουργία της.

Προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, πανελλήνιας εμβέλειας, σφράγισαν με την παρουσία τους και τη δράση τους την υποδειγματική λειτουργία της Βιβλιοθήκης, αποτυπώνοντας και το δικό τους στίγμα. Εκτός από τον μεγάλο ευεργέτη και ιδρυτή της Δαμιανό Κυριαζή, ενδεικτικά αναφέρονται πρόσωπα, όπως Αλέξανδρος Δελμούζος, Ευάγγελος Παπανούτσος, Νικόλαος Πανταζόπουλος, Αριστείδης Κυριακίδης, Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, Παύλος Μιχελής, Γεώργιος Σπέντσας, Διονύσιος Ζακυθηνός, Γεώργιος Ζώρας κ.ά., των οποίων η άξια συνέργειά τους για την πολιτιστική ανάπτυξη και λειτουργία της Βιβλιοθήκης έγραψε στην πόλη μας ιστορία.

Η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Βόλου αποτελεί για την πόλη μας και για την ευρύτερη περιοχή της γενικότερα ίδρυμα υψηλής πολιτιστικής παρουσίας και εστία γνώσης και πληροφόρησης, όπου βρίσκουν καταφύγιο πολλοί πνευματικοί άνθρωποι και ανήσυχοι ερευνητές.

Το ίδρυμα, που βρίσκεται στη διασταύρωση Κωνσταντά και Κ. Καρτάλη, λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 το πρωί μέχρι 2.30 μ.μ., καθώς και δύο απογεύματα, Τετάρτη και Πέμπτη 6.00 με 9.00 μ.μ.

Μαθητές, φοιτητές, ιστορικοί ερευνητές και φιλαναγνώστες συναντούν καθημερινά τη θερμή και φιλόξενη εξυπηρέτηση στην αίθουσα του αναγνωστηρίου, ικανοποιώντας τις πνευματικές τους ανησυχίες. Τα 80.000 βιβλία της Βιβλιοθήκης, που καλύπτουν θέματα επιστημών, τεχνών, λογοτεχνίας (ελληνικής και παγκόσμιας), ιστορίας (τοπικής και παγκόσμιας), λαογραφίας κ.λπ. είναι στη διάθεση των συμπολιτών. Λειτουργεί επίσης τμήμα δανειστικής βιβλιοθήκης, που παρουσιάζει μεγάλη κίνηση από φίλους του βιβλίου. Εντυπωσιακός ο αριθμός συμπολιτών που προσέρχονται καθημερινά στον χώρο της Βιβλιοθήκης να διαβάσουν ή να δανειστούν βιβλία. Την προηγούμενη χρονιά προσήλθαν στη Βιβλιοθήκη για έρευνα και συγκέντρωση πληροφοριών 1.964 συμπολίτες διαφόρων ηλικιών και ειδικοτήτων.

Η δανειστική βιβλιοθήκη διέθεσε στους φιλαναγνώστες 979 βιβλία (μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιητικές συλλογές, ιστορικά κ.ά.). Η διοικητική επιτροπή διευρύνοντας τον κύκλο των δραστηριοτήτων της διοργανώνει και πραγματοποιεί διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Διαθέτει επίσης την αίθουσα για εκδηλώσεις άλλων πολιτιστικών φορέων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου