ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ηταν το κινηματοθέατρο «Αχίλλειον»…

ηταν-το-κινηματοθέατρο-αχίλλειον-688821

Μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα στο Μουσείο Πόλης Βόλου

Νοερό ταξίδι στις κινηματογραφικές εποχές του παρελθόντος είναι το μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα που διοργανώνεται αύριο Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Φερών 14) και ώρες 11.30 – 13.00.

«Είμαστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε στην παλιά εποχή, στην εποχή του κινηματογράφου, όπου στον Βόλο υπήρχαν πάνω από 60 κινηματογράφοι, με τον πιο διάσημο να εγκαινιάζεται το 1925 και να έχει όνομα «Αχίλλειον». Άλλοι κινηματογράφοι ήταν το Ρεξ, η Εξωραϊστική Λέσχη, το Τιτάνια και άλλοι πολλοί»…

Το «Αχίλλειον» είναι ακόμα κεντρική σκηνή στον Βόλο και κάθε χρόνο φιλοξενεί θιάσους και ταινίες. Μπορεί να φιλοξενήσει 600 θεατές σε δύο αίθουσες. Πριν ακόμα γίνουν τα εγκαίνια, τοπικές εφημερίδες έγραψαν «φωτισμός πλουσιώτατος, ευρυχωρία και άνεσις μοναδική, διάκοσμος απλούς και επιβλητικός, θέρμανσις διά καλοριφέρ, σκηνικά καινουργή και υπερτέλεια, πιάνο της καλυτέρας γερμανικής μάρκας».

Τα παιδιά μέσα από αυτή την ιστορική αναδρομή θα γνωρίσουν διάσημες κινηματογραφικές φιγούρες που έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις αίθουσες του «Αχίλλειον», κυρίως από τον ελληνικό κινηματογράφο, θα φτιάξουν τη δική τους αφίσα σινεμά και θα αναπαραστήσουν μία σκηνή από διάσημες ελληνικές ταινίες που άφησαν εποχή. Συμμετοχή μόνο με κρατήσεις στα τηλέφωνα 6970990644, 6978668632.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου