Χριστούγεννα στο «Αξιον εστί»

Τελευταία ενημέρωση: 2018-12-13, 15:31:05
Χριστούγεννα στο «Αξιον εστί»

Σημαντικές πρωτοβουλίες με κοινωνικό μήνυμα για μικρούς και μεγάλους

 

Τα Χριστούγεννα είναι μία γιορτή που ενώνει την οικογένεια, φίλοι και συγγενείς, παρέες και γειτονιές ολόκληρες φορούν τα γιορτινά τους και οι δρόμοι γεμίζουν δράση.

Κάθε περιοχή της Ελλάδας αυτές τις γιορτινές μέρες αναβιώνει τα δικά της έθιμα και παραδόσεις που έχουν τις ρίζες τους βαθιά πίσω στον χρόνο.

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου «Αξιον εστί» μάς καλούν να ταξιδέψουμε μέσα από τα δικά τους μάτια σε διάφορες περιοχές της χώρας, την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας Πολιτιστικό Κέντρο (Σταδίου & Μανδηλαρά, Ν. Ιωνία).

Ενα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι με χρώμα και άρωμα από όλη την Ελλάδα παρουσιάζουν τα παιδιά, που ευελπιστούν να ανακαλύψουμε μαζί τους τον τρόπο που ανά περιοχή γιόρταζαν οι άνθρωποι τα Χριστούγεννα στον χωροχρόνο του παππού και της γιαγιάς.

Ήθη, έθιμα, χορός και ζωντανές εικόνες παρουσιάζονται στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα κι ο καθένας μας θα γίνει συνταξιδιώτης σε αυτό το μοναδικό ταξίδι στην παράδοση και θα χαρίσει με τη παρουσία του γεύματα αγάπης στα Σπίτια Γαλήνης των Ιερών Ναών Αγίων Αναργύρων και Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης.

Το εισιτήριο αγάπης είναι 2,5 ευρώ. Εισιτήρια αγάπης μπορούν να προμηθευτούν όσοι επιθυμούν από τον Ιερό Ναό Αγ. Αναργύρων και τον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

Χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού

Η εκπαιδευτική κοινότητα του «Αξιον εστί» διοργανώνει μια εναλλακτική χριστουγεννιάτικη δράση για γονείς και παιδιά. Ένα χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού μέσα στη φύση!

Face painting, τοξοβολία, flying fox, θεατρικό παιχνίδι, γρίφοι και σπαζοκεφαλιές θα οδηγήσουν στη λύση.

«Μέσα από τη συνεργασία και το παιχνίδι θα ζήσουμε μέσα στο δάσος μοναδικές στιγμές και εμπειρίες και θα ανακαλύψουμε αυτό που απουσιάζει από τα σύγχρονα Χριστούγεννα. Για εισιτήριο θα φέρουμε μαζί μας το κέφι, τη χαρά, τη ζωντάνια και τη φαντασία» υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε δύο κύκλους, 11:00 - 13:00 και 13:00 - 15:00.Τόπος συνάντησης πλατεία Κυλινδρά, Αλλη Μεριά. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2421027767.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
4
=