Προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση σήμερα στο CineDoc Βόλου

Τελευταία ενημέρωση: 2018-12-12, 11:09:41
Προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση σήμερα στο CineDoc Βόλου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, ώρα 19.30, στο «Αχίλλειον» το CineDoc Βόλου, σε συνδιοργάνωση με την Διεύθυνση Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου και με τα ΚΔΑΠμεΑ Βόλου και Νέας Ιωνίας της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, θα προβάλλει το υποψήφιο για Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Ζωή σαν Κινούμενο Σχέδιο».

Η ταινία, με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο του βραβευμένου με Πούλιτζερ Ρον Σάσκιντ, καταγράφει την απίστευτη ιστορία του γιου του συγγραφέα Όουεν, ο οποίος μέχρι τα 3 του δεν είχε αναπτύξει ομιλία. Τότε διαγνώστηκε με αυτισμό, και οι γονείς φοβούμενοι πως δε θα καταφέρουν ποτέ να συνομιλήσουν μαζί του, ανακάλυψαν έναν αναπάντεχο τρόπο επικοινωνίας: τις ταινίες της Disney.

 Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί με ελληνικούς υποτίτλους.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η κα Σοφία Χάλαρη, Πρόεδρος ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους κ.κ. Π. Τσιγιάννη, Κοινωνική Λειτουργό και Συντονίστρια του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου, Ζ. Διακομή, Επιμορφώτρια Κεραμικής του ΚΔΑΠμεΑ Βόλου και Ν. Ποδιά, εικαστικό-εκπαιδευτικό στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ν. Ιωνίας.

Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
4
=