Εορταγορά του Οδηγισμού

Τελευταία ενημέρωση: 2018-12-10, 10:52:36
Εορταγορά του Οδηγισμού

Με μοναδικές δημιουργίες, σπιτικά γλυκά και εορταστικά διακοσμητικά θα πραγματοποιηθεί και φέτος το μπαζάρ του Τοπικού Τμήματος Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου από τις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ξενία» στον Βόλο. Παράλληλα και φέτος ομάδα οδηγών θα παρουσιάσει επίκαιρο πρόγραμμα προκειμένου μικροί και μεγάλοι να απολαύσουν δημιουργικά και απρόσκοπτα την απογευματινή εορταστική συνάντηση που έχει γίνει θεσμός και παράδοση.

Το μπαζάρ του Οδηγισμού αποτελεί θεσμό και παράδοση, καθώς η προετοιμασία όλων των ειδών γίνεται με μεράκι και αγάπη με στόχο την ενίσχυση των πόρων για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και κατασκηνώσεων, αλλά και για τη συντήρηση των κτιριακών και άλλων υποδομών.

Στο βιβλίο «Οδηγισμός Τοπικό Τμήμα Βόλου 1938 – 2008: 70 χρόνια δράσης και προσφοράς», η Μαίρη Καλτσογιάννη αναφέρει ότι το πρώτο μπαζάρ του Τοπικού Τμήματος Βόλου έγινε το 1952 με πρωτοβουλία της αρχηγού Ελλης Καραγιαννοπούλου και με την υποστήριξη της τοπικής εφόρου Νίκης Σαμαρά που προσέφερε ιδέες και χειροτεχνίες. Η πρώτη εορταγορά στεγάστηκε στη Λέσχη Δημοσίων Υπαλλήλων πάνω από τον κινηματογράφο «Τιτάνια» στην παραλία του Βόλου. Η πρώτη εορταγορά είχε μεγάλη επιτυχία.

Κι αρχή έδωσε τη συνέχεια, καθώς η διοργάνωση συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια κι έτσι καθιερώθηκε άλλοτε στο Τουριστικό Περίπτερο στην οδό Αργοναυτών, άλλοτε σε άλλες αίθουσες στην παραλία του Βόλου μέχρι να αποκτηθεί το Σπίτι της Οδηγού στην οδό Ιωάννου Καρτάλη 26 στον Βόλο το 1956, καθώς στη συνέχεια το μπαζάρ πραγματοποιούνταν στον χώρο αυτό με μεγάλη πάντα επιτυχία.

Τα παλιότερα μάλιστα χρόνια διοργανωνόταν και αντίστοιχη εορταγορά για το Πάσχα, με κορυφαία ωστόσο να παραμένει η εορταγορά των Χριστουγέννων η οποία πλέον είχε αναληφθεί ως δράση από την ομάδα συνεργασίας με πρωτοβουλία της ακάματης αρχηγού Αιμιλίας Γρίβα και στη συνέχεια από την επίσης ακούραστη Καρολίνα Γρίβα. Τα είδη ήταν προσφέρονταν ήταν πάντα δημιουργίες χειροποίητες και σπιτικά γλυκά όλα φτιαγμένα με φαντασία και κέφι, με διάθεση προσφοράς για την ενίσχυση του Οδηγισμού και των δράσεών του στον Βόλο.

Κι όταν το ενδιαφέρον έγινε φήμη και καταξιώθηκε η διοργάνωση αποδείχθηκε ότι ο χώρος στο Σπίτι της Οδηγού δεν έφθανε τότε αναζητήθηκαν μεγαλύτεροι. «Από το 2000 και μετά που είχα την ευθύνη του μπαζάρ» τονίζει η Μαίρη Καλτσογιάννη «είδα με πόση αγάπη, συνέπεια, προθυμία και κέφι συνεργαστήκαμε όλες μαζί και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, αφού δεν μας έφθανε ο χώρος στο Σπίτι της Οδηγού. Έτσι η εορταγορά γίνεται πλέον στους φιλόξενους χώρους κεντρικών ξενοδοχείων με μεγάλη επιτυχία. Προσφέρουμε στους φίλους μας μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και πίνοντας τον καφέ τους μπορούν να κάνουν τις αγορές τους μέσα από την ποικιλία των εκθεμάτων».

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
5
=