ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παράσταση της Πειραματικής Σκηνής για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

παράσταση-της-πειραματικής-σκηνής-γι-695004

Η Πειραματική Σκηνή στο πλαίσιο της χρόνιας συνεργασίας με τον Δήμο Βόλου στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης μας και συναισθανόμενη το κοινωνικό γίγνεσθαι, πάντα πρόθυμη και πρωτοπόρα στην κοινωνική προσφορά, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου, θα παρουσιάσει την κωμωδία «Τα λαμπερά παιδιά» του Νιλ Σάιμον, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 8.00 το βράδυ στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας) για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.

Οι θεατές αντί εισιτηρίου θα φέρουν τρόφιμα

Η συμβολή όλων στη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι σημαντική και καθοριστική για την υποστήριξη των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας. Η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας μας έχει επηρεάσει όλους, συνεπώς μπορούμε να συναισθανθούμε την αγωνία όλων αυτών των ανθρώπων που έχασαν τη δουλειά τους ή το εισόδημά τους είναι τόσο χαμηλό που δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη βασικών αγαθών όπως είναι τα τρόφιμα. Ο Δήμος Βόλου λειτουργεί το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο από το 2012, στο πλαίσιο άσκησης δράσεων κοινωνικής πολιτικής.

Η δομή στεγάζεται σε δημοτικό κτίριο επί της συμβολής των οδών Κ. Κουρουνιώτη 20 & Ολυμπιονίκη Αγνώντα στο Βόλο. Από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2017 λειτουργεί στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης “Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βόλου” η οποία εντάσσεται στο Ε.Π. «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Κ.Τ.). Σκοπός της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η τακτική διανομή τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, παιχνιδιών, κ.λ.π. σε συνανθρώπους μας οι οποίοι πλήττονται από τη φτώχεια ή βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.

Η υπόθεση του έργου

Δύο παλαίμαχοι ηθοποιοί που έπαιζαν μαζί στο βαριετέ πολλά χρόνια, ένα διάσημο αχώριστο δίδυμο, έχουν πλέον αποσυρθεί. Αιτία της απόσυρσης ήταν η απόφαση του ενός να σταματήσει να παίζει λόγω ηλικίας. Αυτό έχει ενοχλήσει αφάνταστα τον άλλον που δεν παραδέχεται ούτε τη φθορά του χρόνου ούτε το γεγονός ότι δεν μπορεί να παίξει τίποτα μόνος του αφού τόσα χρόνια ήταν γνωστοί σαν ντουέτο.

Μετά από 11 χρόνια απραξίας, τους δίνεται και πάλι η δυνατότητα να ξαναπαίξουν σε ένα αφιέρωμα που θα γίνει από ένα κανάλι της τηλεόρασης. Αυτό το γεγονός τους ξαναφέρνει και πάλι μαζί. Προσπαθούν να κάνουν πρόβα αλλά ο εγωισμός και τα γηρατειά έχουν σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να την ολοκληρώσουν. Στο στούντιο η κόντρα τους συνεχίζεται με αποτέλεσμα να διακοπεί το γύρισμα και ο ένας από τους δύο να πάθει έμφραγμα. Στο τέλος η σχέση τους θα αποκατασταθεί και οι συνθήκες της ζωής θα τους ξαναενώσουν αφού και οι δύο θα μείνουν για το υπόλοιπο της ζωής τους στο σπίτι του ηθοποιού.

Ένα βαθιά ανθρώπινο έργο αφιερωμένο στον καλλιτέχνη της τρίτης ηλικίας με ψυχολογικές προεκτάσεις δοσμένες μέσα από σπαρταριστικές καταστάσεις και διαλόγους.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, μετάφραση Βασιλικής Μπέλιου, σκηνικά Μαρίας Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλικής Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης) οι: Δημήτρης Πανταζής, Θάλεια Κόγκα, Στράτος Μεγκές, Ελένη Μπακίρη.

Επειδή η χωρητικότητα του θεάτρου είναι μικρή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου