ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λαϊκά παραδοσιακά δρώμενα στη Ν. Ιωνία

λαϊκά-παραδοσιακά-δρώμενα-στη-ν-ιωνία-695044

Σήμερα Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας

Σήμερα Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 19.00 η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο) μια ξεχωριστή εκδήλωση με λαϊκά παραδοσιακά δρώμενα, στην οποία θα συμμετάσχουν εκλεκτά σχήματα που αναβιώνουν έθιμα και παραδόσεις που χάνονται βαθιά στον χρόνο και φτάνουν μέχρι την αρχαιότητα.

Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα σχήματα «Μπούλες» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πυρσός» Νάουσας Ν. Ημαθίας, «Μωμόγεροι» από το Καρυοχώρι Πτολεμαΐδας και «Καμήλα» από τον Σύλλογο Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με προαιρετική ενίσχυση υπέρ των ευαγών ιδρυμάτων Ορφανοτροφείο Βόλου, ΕΛΕΠΑΠ Ελληνική Εταιρεία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, «Η Πίστη» Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις, «Φλόγα» Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις και Κουζίνα Αλληλεγγύης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου