«Το άνθος της ζωής»

Τελευταία ενημέρωση: 2018-12-06, 16:28:48
«Το άνθος της ζωής»

Το μυθιστόρημα της Ιωάννας Γκανέτσα παρουσιάζεται στον Βόλο

 

Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Γκανέτσα με τίτλο «Το άνθος της ζωής» διοργανώνεται μεθαύριο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 18.00 στο Filippou cafe classique, (Ερμού 53-55, Βόλος), από το βιβλιοπωλείο «Λιαναρίδης» και τις εκδόσεις «Νίκας».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο αστυνομικός διευθυντής Βασίλειος Καραΐσκος, αναπληρωτής διευθυντής Δ. Α. Μαγνησίας, η Ελενα Νταβλαμάνου εκπαιδευτικός στην Ελληνογαλλική Σχολή «Saint Joseph», συγγραφέας και ο Λάσκαρης Ζαράρης, ποιητής, συγγραφέας, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Οταν ο Οδυσσέας μετακόμιζε στο Εδιμβούργο για να εργαστεί ως γεωπόνος - ερευνητής στον Βασιλικό Βοτανικό Κήπο, δεν περίμενε πως στο πρόσωπο της συναδέλφου του, της Φρέγια, θα γνώριζε τον έρωτα. Τα συναισθήματά του, γεμάτα εντάσεις, διλήμματα και αναπάντητα ερωτήματα τον ωθούν σε ένα ταξίδι προς την αυτογνωσία.

«Το άνθος της ζωής» είναι ένα ερωτικό ψυχογράφημα που εξιστορεί με ρεαλιστικό βλέμμα τα πανάρχαια διλήμματα της καρδιάς που – σε πείσμα των καιρών – συνεχίζει να ερωτεύεται. Με φόντο τον κόσμο της φύσης και τη σύνδεσή της με τη φιλοσοφία, οι ήρωες ανακαλύπτουν τα πολλά πρόσωπα του έρωτα, αλλά και τον ίδιο τους τον εαυτό σε έναν κύκλο τεσσάρων εποχών, που κάθε εποχή ανατρέπει την προηγούμενη.

Πόσο εύκολο είναι να διαχειριστεί κανείς τις αλήθειες, ιδίως αν αυτές πονούν; Πώς μπορεί ο έρωτας να βοηθήσει στη βαθύτερη γνώση του εαυτού μας; Τελικά ποιο είναι το ωραιότερο άνθος όλων, «Το άνθος της ζωής»;

Η Ιωάννα Γκανέτσα είναι αστυνομικός και συγγραφέας. Αρθρογραφεί σε ηλεκτρονικές σελίδες από το 2012, γράφει λογοτεχνικά κείμενα, ποίηση και μυθιστορήματα για μικρούς και μεγάλους. Το πρώτο βιβλίο της «Ο έρωτας δε θέλει τίτλο» κυκλοφόρησε το 2014. Έχει παρακολουθήσει παιδαγωγικά μαθήματα στο Βρετανικό Συμβούλιο και είναι κάτοχος πτυχίου του Πανεπιστημίου Cambridge, ως καθηγήτρια αγγλικής γλώσσας. Γνωρίζει επίσης γαλλικά και ισπανικά. Είναι ιδρυτικό μέλος της Δράσης Αστυνομικών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=