ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Υφαίνουμε κοσμήματα»

υφαίνουμε-κοσμήματα-696972

Ενδιαφέρον σεμινάριο στα εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών του ΛΕΒ

Νέο σεμινάριο μικρουφαντικής με τίτλο «υφαίνουμε κοσμήματα» θα υλοποιηθεί αύριο Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου (ώρες 10 π.μ. έως 14.00 και 17.30 έως 21.30) και μεθαύριο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου (9.30 π.μ. έως 14.30) στον χώρο των εργαστηρίων του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου (Δον Δαλεζίου – Ρ. Φεραίου).

Το εξειδικευμένο σεμινάριο έχει σχεδιαστεί με στόχο τον πειραματισμό και τη δημιουργική έκφραση, που η δημιουργία περνά σε προσωπικό επίπεδο με εφαρμογή στην κατασκευή υφαντών κοσμημάτων.

Η υφάντρια και έμπειρη εισηγήτρια του είδους Μαρία Σπαντιδάκη θα δώσει πολύτιμες ιδέες, πληροφορίες και λύσεις σε έναν ιδιαίτερα ενδιαφέρων τομέα της χειροποίητης δημιουργίας, όπως είναι αυτή του κοσμήματος.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια τα χειροποίητα κοσμήματα έχουν μπει για τα καλά στον χώρο της μόδας και έχουν επαναπροσδιορίσει την έννοια του κοσμήματος από την παλιά κλασική έννοια. Κυρίως όμως αρέσουν πολύ στις γυναίκες όλων των ηλικιών. Χειροποίητα υφαντά κρεμαστά κοσμήματα και άλλα ποικίλα, με μια μεγάλη παλέτα χρωμάτων όσες και οι χρωματικές διαθέσεις τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται όχι μόνο στους μυημένους και όσους παρακολουθούν το αντίστοιχο εργαστήριο της υφαντικής, αλλά και σε όσους συμμετέχουν στα υπόλοιπα εργαστήρια και εν γένει στους ευαισθητοποιημένους περί της τέχνης του αργαλειού και της μικρουφαντουργίας.

Τα απαραίτητα υλικά (κλωστές, νήματα, χάντρες κ.λπ.) θα χορηγηθούν από το ΛΕΒ, εκτός και εάν τυχόν εκπαιδευόμενες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του Λ.Ε.Β. 2421033938 και στα τηλέφωνα 6942505812, 6978186879, 6946592485. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, γιατί ο αριθμός είναι περιορισμένος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου