ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρουσίαση ημερολογίου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Δράκεια»

παρουσίαση-ημερολογίου-από-τον-πολιτ-700434

Με ένα πρωτότυπο και ξεχωριστό τρόπο διάλεξαν φέτος τα μέλη του Αναπτυξιακού & Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Δράκεια» να παρουσιάσουν το ημερολόγιο για το νέο έτος με θέμα τα επαγγέλματα στη Δράκεια Πηλίου και τίτλο «Μάθε Τέχνη…».

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 8μ.μ. στον ζεστό χώρο του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς (δίπλα από το πρώην Δημαρχείο) και την υποστήριξη του Δήμου Βόλου, η Δράκεια δίνει το «παρών» για ακόμη μία φορά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου.

Με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που απλόχερα πρόσφεραν κάτοικοι και φίλοι της Δράκειας, αλλά και το προσωπικό αρχείο του Γιάννη Χατζάκου, θα γίνει ένα ταξίδι στις διάφορες εργασίες που απασχόλησαν τους Δρακειώτες στο πέρασμα του χρόνου. Καφετζήδες, μαστόρια, αγωγιάτες, ξυλουργοί, αγρότες και άλλα επαγγέλματα θα ξυπνήσουν μνήμες από τη Δράκεια τού χθες.

Παράλληλα, θα παιχτεί η θεατρική παράσταση «Διακοπές τον άλλο μήνα» από την παιδική θεατρική ομάδα της Δράκειας, μια παράσταση που με μεγάλη επιτυχία είχε παρουσιαστεί το περασμένο καλοκαίρι στη Δράκεια, στο πλαίσιο εκδηλώσεων της γιορτής ελιάς. Μικροί ηθοποιοί, αλλά με μεγάλο ταλέντο, υπόσχονται μια υπέροχη βραδιά με τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Τζούντιθ Πάρκερ και σενάριο από τις Αθανασία και Αναστασία Λύτρα. Η θεατρική ομάδα νέων της Δράκειας αριθμεί πάνω από 15 χρόνια συνεχούς δράσης, συμβάλλοντας στην πολιτιστική ανάπτυξη του χωριού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου