ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ομαδική έκθεση στη στοά Ματσάγγου

ομαδική-έκθεση-στη-στοά-ματσάγγου-702978

Εγκαινιάζεται αύριο με τη συμμετοχή αξιόλογων καλλιτεχνών του Βόλου

Η πρώτη έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Time for art» πραγματοποιείται αύριο Παρασκευή 30 Νοεμβρίου σε συνεργασία με το «Meraki cafe» στη στοά Ματσάγγου. Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 6 το απόγευμα και είναι η πρώτη απόπειρα ομαδικής έκθεσης με τη συμμετοχή πέντε καλλιτεχνών.

Συμμετέχει ο Giovanni Albino, έχοντας σπουδάσει Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και παίρνοντας στην Ελλάδα την ειδικότητα Γενικής Ιατρικής, εγκαταστάθηκε μόνιμα στη χώρα μας και τα τελευταία 30 χρόνια ζει στον Βόλο. Με έντονη την αγάπη του στη ζωγραφική και τη γλυπτική, συμμετείχε σε πλήθος εκθέσεων τόσο ατομικών, όσο και ομαδικών, με αρκετά έργα του να κοσμούν πολλές ιδιωτικές συλλογές, καθώς και την Καθολική Εκκλησία του Βόλου. Εργα του έχουν παρουσιαστεί σε διάφορες εκδηλώσεις, στον τοπικό Τύπο, σε λευκώματα, ενώ διακεκριμένοι κριτικοί τέχνης, Ελληνες και ξένοι, μελέτησαν και παρουσίασαν στο κοινό το έργο του.

Ο Παναγιώτης Βασιλειάδης υπήρξε μέλος του ομίλου Unesco τεχνών, λόγου και επιστημών Ελλάδος, έχοντας στο ενεργητικό του πληθώρα ομαδικών εκθέσεων σε διάφορους εκθεσιακούς χώρους των Αθηνών, με τελευταία τον Ιούνιο του 2015 στο Ζάππειο Μέγαρο. Εργα του δημοσιεύτηκαν σε εικαστικά βιβλία και νουβέλες και έχει τιμηθεί από Δήμους για την εθελοντική του προσφορά σε εικαστικές παρεμβάσεις με ομάδες καλλιτεχνών σε παιδικά πάρκα και σχολεία.

Η Δάφνη Κάρρου δίνει την πρώτη της συμμετοχή σε έκθεση, έχοντας σπουδάσει στη σχολή σχεδίου «Κατάρτιση» για τρία έτη, καθώς και στη σχολή σχεδίου του Κώστα Κομνηνού με ειδίκευση στο κάρβουνο και τις σκόνες αγιογραφίας.

Ο Γιάννης Παπαναστασίου κάνει την πρώτη του παρουσίαση σε έκθεση ασχολούμενος με το σχέδιο, το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις χρησιμοποιεί μικτές τεχνικές με τη χρήση υπολογιστή.

Τέλος, συμμετέχει ο Γιώργος Θάνο, ο οποίος σπούδασε σχέδιο στο εργαστήρι Βόλου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας και πλέον σπουδάζει στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Φιλοτέχνησε το 2015 μια σειρά χιουμοριστικών κειμένων του κοινωνιολόγου Φαρίς Νεζάντ που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδες του Βόλου και συμμετείχε το 2017 σε έκθεση μαθητών του εργαστηρίου ζωγραφικής στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, καθώς και σε έκθεση στο καφέ «4 εποχές», ενώ τώρα εκθέτει στο Paschalis Art house Μακρινίτσα.

Την εκδήλωση «ντύνει» μουσικά ο γνωστός dj Mike από το «Nuestra barra» του Βόλου και υποστηρικτές είναι επιχειρήσεις και καταστήματα της πόλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου